Като нищо можем да обявим Никулден за национален празник. И

...
Като нищо можем да обявим Никулден за национален празник. И
Коментари Харесай

Честит празник, топ ШАРАНИ!

Като нищо можем да обявим Никулден за народен празник. И без това в България се въдят няколко типа риби- огромни акули, дребни хищни риби и шарани. Най-вече от последните.
Наивитетът и лековерието на българите почтено ги дефинират като топ-шарани на Европа. Които макар наблюденията, не престават да имат вяра на блесната, закачена на въдицата и се хващат като…..шарани!

Днес още веднъж шараните ще купуват шарани на цени като на трюфели, без това да ги впечатлява. Традицията би трябвало да се съблюдава, па в случай че ще и 100 лв. килото да го създадат. И за Коледа също. Може да е със заеми, може да е прескъпо, но ….традиция. Може на Нова година да платите 500 лв. за салатка с ракия в някой наклеветен ресторант, но да се почувствате….хора. Май на никого не му идва мислено за протест на безумието.

Аз през днешния ден риба няма да закупувам. Не виждам смисъл да пълня гушите на търговци или да закупувам замразени риби неизвестно от кой момент за луди пари. Свети Николай, допускам, не води лист на тези, които са си купили шарани и няма да ме порази гръм от ясно небе!

Преди време един български министър председател беше споделил: „ За Бога, братя, не купувайте! “. Прав си беше. Докато не се научим да научим търговци, политици и държавно управление да скачат съгласно нашата сопа, ние ще скачаме съгласно тяхната!

А, цветущ ви празник! Приберете люспа от шаран в портмонето, да ви припомня, да не сте шарани през цялата година!

Елена Гунчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР