Като непропорционално, социално неприемливо и прекомерно спрямо съществуващия проблем определи

...
Като непропорционално, социално неприемливо и прекомерно спрямо съществуващия проблем определи
Коментари Харесай

Бисер Петков отхвърля идеята болничните да не се заплащат

Като непропорционално, обществено недопустимо и прекалено по отношение на съществуващия проблем дефинира общественият министър Бисер Петков предлагането на АИКБ първите три дни болнични да не се заплащат. Той взе присъединяване в кръгла маса на тематика " Злоупотребата с болнични листове - нездравословен за обществото феномен ", проведена от АИКБ.

По думите на обществения министър предлагането на АИКБ първите три дни болнични да не се изплащат от никого е допустимо, само че е обществено недопустимо. Той е на мнение, че би трябвало да се зададе въпросът за това какъв е мащабът на казуса и да се търсят решения за него. Въпросът е много сложен и в случай че се търсят аргументите, те могат да се търсят в издаването на болничния лист сред съответния доктор и пациент.

Бисер Петков уточни, че са правени опити за намиране на решения в понижаване на компенсацията и компенсациите за погашение за първите три дни болничен от страна на работодателя. Обективно компенсациите нарастват, което се дължи на по-високото възнаграждение и по-високите приходи, съгласно министър Бисер Петков.

Една от ограниченията за ограничението на злоупотребата с болничните листове е да се редуцира интервалът, в който лекарите могат да издават болничен лист. Сега медиците имат право да издават до 14 дни непрестанен болничен и 40 дни за годината, което може да бъде понижено.

Депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов е склонен, че има проблем с издаването на подправените болнични листове, само че и те са най-трудно доказуеми. Според него има два разновидността за ограничение на проблеми. Първият е за първите три дни болничен да се изплаща друга контрактувана сума сред обществените сътрудници, само че не повече от 15 дни в границите на една календарна година. Вторият вид е да се изолира лекарят и първите три дни болнични да продължат се поемат от работодателя.

В умозаключение Адемов съобщи, че в Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание са отхвърлили предлагането на АИКБ болничните да не се изплащат от никого. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР