Като неприятелска стъпка определиха от посолството на Руската федерация в

...
Като неприятелска стъпка определиха от посолството на Руската федерация в
Коментари Харесай

Посолството на Москва в Скопие реагира на изгонването на още шестима руски дипломати

Като „ неприятелска стъпка ” дефинираха от посолството на Руската федерация в Скопие решението на държавното управление на Република Северна Македония да разгласи за личност нон грата още шест съветски дипломати с мотив, че работата им е била в нарушаване на Виенската спогодба.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4242
„ Направените изказвания са неоснователни. Руските дипломати в никакъв случай не са се намесвали във вътрешните работи на Северна Македония и не са правили дейности, нарушаващи Виенската спогодба за дипломатическите връзки през 1961 година, реагираха от посолството на Руската федерация в Скопие във Facebook профила на задачата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оттам допълват, че последствията от тази стъпка ще окажат съществено въздействие върху връзките сред Русия и Република Северна Македония, тъй като " сходна процедура опонира на желанието на народите на двете страни за градивно съдействие ".

„ Разбира се, съветската страна ще предприеме ограничения, не безусловно симетрични, само че чувствителни, в отговор на тази стъпка, както и на оповестяването за личност нон грата на петима дипломати на посолството на 28 март тази година ”, е написано в позицията.

На 28 март за личност нон грата бяха оповестени други пет съветски дипломати със същия мотив - че работата им е била в несъгласие на Виенската спогодба. С днешната нота, връчена на посланика на Руската Федерация Сергей Баздникин изгонените от Република Северна Македония стават общо единадесет.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР