Като необясними окачестви вътрешеният министър Иван Демерджиев твърденията на синдиката

...
Като необясними окачестви вътрешеният министър Иван Демерджиев твърденията на синдиката
Коментари Харесай

Демерджиев не разбира недоволството на полицаите от тестовете за дрога

Като необясними окачестви вътрешеният министър Иван Демерджиев изказванията на синдиката на Министерство на вътрешните работи чиновниците, че тестванията, които се вършат на служителите на реда за опиати, са проблематични.

" Тезата е странна. Тестовете, които се вършат на Министерство на вътрешните работи чиновниците, са същите, на които се подлагат всички български жители . И както добре знаят нашите чиновници, решителен при подозрение е резултатът от кръвната проба. Така че всеки, който се съмнява в резултата от теста - и жител, и чиновник, може да изиска кръвна проба ", разяснява силовият вицепремиер в коридорите на Народното събрание. Демерджиев, дружно с целия длъжностен кабинет, участва на първото тържествено съвещание на новото 48-о Народно заседание.

" Не мога да си обясня по никакъв метод тези изказвания, еднакъв би трябвало да е методът на тестване и на жителите, и на чиновниците. И ние тъкмо това вършим ", добави той.
 Няколко бургаски служители на реда с позитивни проби за опиати
Няколко бургаски служители на реда с позитивни проби за опиати

Причината обаче били медикаменти, а не дрога

Вътрешният министър не посочи какви санкции ще се постановат на хванатите с алкохол или опиати униформени.

" Нашите благоприятни условия са дисциплинарни производства , ще пристъпим към такива. Не следва съответно наказване, всеки случай се преглежда настрана и се дефинира от дисциплинарна комисия, аз не мога да го дефинира. "

Демерджиев разяснява и  изпрати до новите национални избраници, част от което е рецензия за липса на синхрон сред ръководещите и прокуратурата, което водило до растеж в престъпността. Подобна теза изрече и персонално в послание по-късно денем Гешев.

" Ако вярно съм схванал думите на господин Гешев, той засяга този неуспех някъде обратно в годините, а това, което вършим ние сега, е да поддържаме ред и сигурност във всички посоки, включително и битовата престъпност. Няма повишение на равнищата на битовата престъпност и сходни апели са неуместни, тъй като основават непотребна суматоха измежду жителите, без да има причина за това. "

Министърът даде образец и с друга тематика, която се употребява за вътрешна приложимост, без да има причина за това - мигрантският напън. И акцентира, че при скорошния съвет на вътрешните министри на Европейски Съюз никой не е повдигал този проблем, а в противен случай - не България, а други дестинации се сочили като основни за мигрантския трафик. " Само в България се приказва за подобен проблем. Целта е ясна - да се дискредитира работата на служебния кабинет . Но мисля, че хората задоволително ясно виждат какво се прави, виждат, че се вършат доста неща, включително и промяна в системата, за първи път. "
 Гешев прикани Радев да инициира спор за правна промяна
Гешев прикани Радев да инициира спор за правна промяна

Времето за политическо говорене изтече, време е за незабавни дейности тук и сега
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР