Като недоразумение коментира в БиТиВи Евтим Костадинов, председател на Комисията

...
Като недоразумение коментира в БиТиВи Евтим Костадинов, председател на Комисията
Коментари Харесай

Костадинови не се познават с Миню Стайков и нямат луксозни автомобили

Като неразбирателство разяснява в БиТиВи Евтим Костадинов, ръководител на Комисията по досиетата, ареста и обвиняване на своя наследник Калоян Костадинов.

Неговият наследник - Калоян Костадинов е зам.-шеф на фонд " Земеделие ". Заедно с още петима души той беше арестуван при акция на акция на Специализираната прокуратура във фонда преди два дни. Според прокуратурата има данни, че чиновници на управителни позиции са уведомили компании, свързани с предприемача Миню Стайков. Нарушенията са по две европрограми - " Развитие на селските региони " и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш.

Евтим Костадинов съобщи, че синът му е освободен и е на работа. Той има вяра, че това, което е станало фактически, не е в светлината, по който е показано в общественото пространство.

Калоян Костадинов е зам.-директор на Фонда по-малко от месец, преди този момент е бил началник на работна група, която дава мнения, а не взема решения за разпределяне на пари по стратегии, изясни Евтим Костадинов. Въпросната комисия, в която е взел участие синът му, въобще не дава отговор за тези стратегии, а за някакви оранжерии.

Евтим Костадинов беше безапелационен, че синът му не се познава с Миню Стайков и няма първокласен автомобил от него. Показаните от прокуратурата коли нямат общо с семейството Костадинов.

По думите на Костадинов - татко, неговият наследник е сътрудничил на прокуратурата при следствието против предприемача за заграбване на евросредства. Синът ми не е разпределял средства и не е споделял да му е оказван напън, твърди още Евтим Костадинов.

Акцията във Фонд " Земеделие " беше осъществена на идващия ден, откакто беше предаден отчет след инспекция на къщи за посетители. Вероятно в този отчет има наранени ползи ", съобщи Евтимов и напомни, че синът му е работил по тези инспекции. Освен това Евтим Костадинов обвърза, въпреки и косвено, акцията на прокуратурата със своята работа в Комисията по досиетата, като изясни, че сега те се намират на стадий откриване точно на икономическите връзки, стигащи и до приватизацията. Костадинов напомни, че и когато е оглавил комисията, е имало изразена опасност от настоящ президент. Макар и да отговори негативно на въпрос " това от страна на Първанов ли е било ", Костадинов уточни, че единственият президент с оповестена съпричастност към службите на комунистическата партия и страна е Първанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР