Като не се съгласява да изпрати в Украйна танкове Leopard

...
Като не се съгласява да изпрати в Украйна танкове Leopard
Коментари Харесай

Полското външно министерство предупреди Германия, че изпада в международна изолация

„ Като не се съгласява да изпрати в Украйна танкове Leopard 2, Германия изпада в интернационална изолираност и позициите й отслабват. Само публичният и интернационален напън могат да да трансформират решението на Германия “, заяи заместник-министърът на външните работи на Полша Аркадиуш Мулярчик пред полското радио.

Въпросът за прехвърлянето на Leopard 2 в Украйна беше разискван на среща на западните съдружници в авиобазата Рамщайн в Германия, само че сътрудниците не реализираха консенсус, отбелязва „ Коммерсантъ ”. Вицеканцлерът и министър на стопанската система и климатичните проблеми Роберт Хабек изясни нежеланието да се доставят немски танкове с историческата памет на немския народ.

Полските управляващи оповестиха подготвеност да доставят танкове немско произвеждане на Украйна и предизвестиха, че ще основат " дребна коалиция " в поддръжка на Киев, в случай че Берлин забрани доставката. Вчера обаче немският външен министър Аналена Бърбок съобщи, че Германия няма да пречи на решението на Полша да достави Leopard 2 на Киев.

Според медиите самата Германия може да достави на Украйна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР