Като не може консенсус – барикада. Това даяви Александър Загоров

...
Като не може консенсус – барикада. Това даяви Александър Загоров
Коментари Харесай

Като не може консенсус – барикада, заяви Загоров

Като не може консенсус – укрепление. Това даяви Александър Загоров – конфедерален секретар на КТ “Подкрепа ”.

“Няколко документа стартират да заплашват българската енергетика, по същия метод заплашват и работните места, а опция няма ”, разяснява той пред БНР.

На поканата на премиера Николай Денков за среща с протестиращите в Народното събрание, той отговори:

“До 11 часа има доста време, само че представители на КТ “Подкрепа ” несъмнено ще има ”.

По думите му разговорът не е преустановяван, само че въпросът е какви са резултатите.

“Така или другояче по някое време ще създадем среща. Въпросът е тя да е резултатна и готова добре. 6-те точки са безусловно прецизирани като вероятни за осъществяване. Те не са невъзможни. Няма по какъв начин да желаеме нещо, което няма по какъв начин да се извърши. Ние нямаме предпочитание за борби, битки и борби – ние имаме потребност да работим стабилно, хората да упражняват труда си и да получават положителни хонорари и всичко това да се случва в естествени условия на труд ”.

Нашият анонс е към това да бъде потвърдено, че има постоянна система с една сериозна инфраструктура, която по някакъв метод да се финансира, изясни той и съобщи изрично, че сериозната инфраструктура би трябвало да бъде непокътната.

“Като не може консенсус – укрепление. Като барикадата назрее повече, ще има консенсус ”, означи Загоров. “Трябва да оправим тази каша. Тази каша се забърква в допълнение. Не сме съгласни, по тази причина протестираме. Ако може някой да ни помогне, дано го направи. Ако някой мисли, че би трябвало да налива масло в огъня, дано да налива. Ние реагираме на лошотията. И на лошотията от време на време реагираме с проклетия ”.

По думите му когато има несправедливости и неща, които би трябвало да се поправят, в никакъв случай не е късно човек да изиска това да се поправи

Когато няма отсрещна страна, която да одобри това обаче, обикновено е нещата да станат по-интензивни, счита той. Според него към момента ситуацията не е ескалирала:

“Обстановката не е ескалирана. Това е съвсем спокойна конюнктура, с цел да създадем един спокоен диалог за бъдещето на енергетиката, на енергетиците и миньорите. Всички знаят, че нещата ще се трансформират, въпросът е по кое време и по какъв начин. Този диалог следва ”.

“Този преход не може да бъде толкоз натоварен и съсипващ. Той не може да ни разгроми като общество и територия ”, безапелационен бе още Александър Загоров.

Той акцентира, че толкоз огромен митинг няма по какъв начин да се случи, тъй като някой го подтиква. Проблемите са трупани с годините и би трябвало да бъдат решени.

Конфедералният секретар на “Подкрепа ” съобщи също, че си приказват с всички партии:

“Не сме пропуснали нито една партия. Нашата задача е да осигурим оптимално ползите на членовете ни. Всички партии са ни отворили вратата. Говорим с всички депутати ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР