Като най-популярната мобилна операционна система, Android очаквано привлича вниманието и

...
Като най-популярната мобилна операционна система, Android очаквано привлича вниманието и
Коментари Харесай

5 лесни начина да предпазим Android смартфона си от хакери през 2019г.

Като най-популярната мобилна операционна система, Android предстоящо притегля вниманието и на хакерите. Голямото многообразие от смарт телефони, модификации на Android и приложения, основава доста благоприятни условия за хакерите да нападат мобилните устройства. AndroidHeadlines ни демонстрират пет лесни метода, посредством които можем да защитим телефона си.

В Гугъл Play има милиони приложения от целия свят. Системите за сигурност и отбрана на Гугъл доста нямаляват риска човек да попадне на злонамерено приложение. Освен това доста консуматори своеовременно подават сигнали и при най-малкото подозрение и Гугъл още веднъж ревизира приложенията.

Алтернативните онлайн магазини за приложения постоянно нямат толкоз доста отбрани. Свободното разпространяване на приложения и в други уеб сайтове е доста елементарен метод за хакерите да си намират жертви. Те постоянно прикриват вирусите като безвъзмездни версии на другояче платени приложения. Затова не е добра концепция да се изтеглят и конфигурират приложения от неофициални източници.

Гугъл пуска постоянни дребни обновления за Android, в които обръща внимание на сигурността. Това не са нови версии на платформата, а софтуерни ъпдейти  с кръпки на разнообразни уязвимости и проблеми. Разбира се, зависи от производителя на телефона дали ще популяризира тези ъпдейти постоянно. В множеството случаи фирмите вършат това за известно време след стартирането на даден модел в продажба, по тази причина е добре да се възползваме оптимално и да инсталираме всички ъпдейти.

 Хубаво да се използват  приложения и услуги, които разчитат на криптирана връзка. Това включва и VPN връзка. Тя дава спомагателна отбрана като криптира връзката сред устройството и сървърите.

Лесно е човек да си мисли, че в никакъв случай няма да му се случи, тъй като внимава, само че всичко е допустимо. Само за момент може да се окаже, че телефонът е изгубен или откраднат. Android разполага с функционалност за разкриване на устройствата и блокирането и изтриването им от разстояние. Тя обаче би трябвало да се задейства авансово от настройките на телефона. Също по този начин има и доста други приложения, които оферират сходна функционалност, както и спомагателни благоприятни условия. Добре концепция е да се прегледат и употребяват.

Антивирусният програмен продукт е наложителен както за всеки компютър, по този начин и за всяко мобилно устройство, което имаме. Това  важи и за устройствата с Android. Има най-различни антивирусни стратегии, които не взимат доста запаси, само че се обновяват автоматизирано и пазят телефона от множеството вируси и офанзиви. Задължително е да имаме сходно приложение на телефона и таблета си.

 

Digital.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР