Като най-популярната мобилна операционна система, Android очаквано привлича вниманието и

Като най-популярната мобилна операционна система, Android очаквано привлича вниманието и ...

5 лесни начина да предпазим Android смартфона си от хакери през 2019г..Като най-популярната мобилна операционна система, Android очаквано привлича вниманието и на хакерите. Голямото разнообразие от смартфони, модификации на Android и приложения, създава много възможности за хакерите да атакуват мобилните устройства. AndroidHeadlines ни показват пет лесни начина, чрез които можем да защитим телефона си.

В Google Play има милиони приложения от целия свят. Системите за сигурност и защита на Google значително нямаляват риска човек да попадне на злонамерено приложение. Освен това много потребители своеовременно подават сигнали и при най-малкото съмнение и Google отново проверява приложенията.

Алтернативните онлайн магазини за приложения често нямат толкова много защити. Свободното разпространение на приложения и в други сайтове е много лесен начин за хакерите да си намират жертви. Те често прикриват вирусите като безплатни версии на иначе платени приложения. Затова не е добра идея да се изтеглят и инсталират приложения от неофициални източници.

Google пуска редовни малки обновления за Android, в които обръща внимание на сигурността. Това не са нови версии на платформата, а софтуерни ъпдейти  с кръпки на различни уязвимости и проблеми. Разбира се, зависи от производителя на телефона дали ще разпространява тези ъпдейти редовно. В повечето случаи компаниите правят това за известно време след пускането на даден модел в продажба, затова е добре да се възползваме максимално и да инсталираме всички ъпдейти.

 Хубаво да се използват  приложения и услуги, които разчитат на криптирана връзка. Това включва и VPN връзка. Тя дава допълнителна защита като криптира комуникацията между устройството и сървърите.

Лесно е човек да си мисли, че никога няма да му се случи, защото внимава, но всичко е възможно. Само за миг може да се окаже, че телефонът е загубен или откраднат. Android разполага с функция за откриване на устройствата и блокирането и изтриването им от разстояние. Тя обаче трябва да се активира предварително от настройките на телефона. Също така има и много други приложения, които предлагат подобна функция, както и допълнителни възможности. Добре идея е да се разгледат и използват.

Антивирусният софтуер е задължителен както за всеки компютър, така и за всяко мобилно устройство, което имаме. Това  важи и за устройствата с Android. Има най-различни антивирусни програми, които не взимат много ресурси, но се обновяват автоматично и защитават телефона от повечето вируси и атаки. Задължително е да имаме подобно приложение на телефона и таблета си.

 

Digital.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Facebook Google Twitter LinkedIn Email Print