Като национален доставчик на услуги се регистрираме, не участваме в

...
Като национален доставчик на услуги се регистрираме, не участваме в
Коментари Харесай

Телетол: Държавата няма достъп до собствената си тол система

Като народен снабдител на услуги се записваме, не участваме в социална поръчка, минаваме и някои други процедури, само че по-късно нямаше предпочитание от страна АПИ да се подпише контракт. Тогава включихме в връзката си с организацията европейските институции и когато направихме това АПИ реши, че ще подпише контракт с нас, с цел да съблюдава наредбата. Тогава смятахме, че с това е пристигнал края на 6-месечните ни страдания в регистрационния развой. Тогава обаче единственият ход на организацията, с цел да ни спре да продаваме ел. винетки с нашето мобилно приложение, беше да не ни даде достъп до системата и да ни приключи контракта без аргументи. Това изясни в студиото на ФАКТИ Лиляна Деянова от " Телетол ".

" Чисто механически след 2019 година процедурата е такава, че този развой е регистрационен. Това значи две седмици, при нас лиши 6 месеца и когато пристигна моментът, както е по закон, ние да стартираме работа, естествената процедура е АПИ да даде достъп до електронната си система, ние да се свържем, да тестваме и откакто сме подготвени с тестванията, да предоставим работещото решение. При нас обаче повече от 45 дни (през това време изпращаме молби, вървим на място в агенцията) от АПИ ни споделят, че още нямат достъп до нея и не могат и на нас да дават. В един миг видяхме прессъобщение, че сме с преустановен контракт, без да бъдем публично известени за това. Оказа се, че фактически организацията е решила да приключи контракта с писмо, а не с административен акт. След това АПИ стартира противоположна връзка към медиите, като твърди, че нашата система не е съвместима. Ние от март имаме подготвена система, която организацията в никакъв случай не е виждала ", изясни Мартин Димитров - другият създател на " Телетол ".

" Агенцията е канена няколко пъти да удостовери дали нашата система е съвместима или не. Ние искахме на такава среща да получим и самите данни за достъп, тъй като те отхвърлят да ни ги дадат. С други думи, в случай че ние стартираме да продаваме винетки с нашето приложение, ние би трябвало да можем да ги отчитаме към страната. Това е връзката сред нашата система и централната система на организацията, само че такава връзка т.к. не ни е предоставена, то ние сме възпрепятствани и то, твърдим, съзнателно, това да стартираме работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР