Като направим една магистрала, един бърз път Александруполис - Димитровград.

...
Като направим една магистрала, един бърз път Александруполис - Димитровград.
Коментари Харесай

Борисов: Една нова магистрала ще даде излаз на България на Егейско море, а на Гърция на Черно



Като създадем една автомагистрала, един бърз път Александруполис - Димитровград. Така България ще получи достъп до Егейско море, а Гърция до Черно море и Дунав и то без войни. Това сподели през днешния ден министър председателят Бойко Борисов пред посланиците на Съединени американски щати, Азербайджан и Гърция при инспекцията на напредъка на строителните действия по построяването на междусистемната газова връзка Гърция - България.

Той добави, че с сътрудника му Кириакус Мицотакис договарят всяка страна да получи по един пристан на определени пристанища на двете морета, които ще се употребяват без такси. " Така на Гърция се отваря пътят за товари на север - Молдова, Украйна, Русия, а ние можем да получаваме товари изпод ", разясни Борисов.

Премиерът не пропусна да означи, че преди да се прекарат тръбите по трасето се вършат археологически изследвания, като за 25 обекта, страната е дала 4 млн. лв..

Догодина можем да кажем, че нямаме газови зависимости

Пред посланиците Борисов акцентира че интерконекторът Гърция - България е от основно значение за диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в района на Югоизточна Европа.

" Газ в чанта, сак или джобове не може да се придвижва. С газопроводи става. Изтеглихме заем, половин милиард коства. С транспарантна процедура избрахме две компании - за доставка на тръбите и строителството. Догодина ще можем да кажем на българите, че нямаме зависимости и можем да доставим газ отвред ", изясни Бойко Борисов. Той акцентира, че с газовия хъб и газовата борса ще се появи опция за конкуренция в доставките на газ.

По традиция Борисов самичък кара автомобила си по бъдещето трасе на тръбите, като беше взели при себе си и новия американски дипломат Херо Мустафа. Обръщайки се към нея от самото начало на малко име, той и описа за хубостите на България, значимите за страната стратегически планове, не пропусна да показа и къса версия на биографията си.

Ей какъв брой им е мъчително, ау какъв брой им е погрешно

На въпрос от публицисти за коментар по желанията на Мая Манолова да подаде през днешния ден в съда искане за анулиране на изборите в София, водачът на ГЕРБ разгласи, че това не го интересува.

" Не съществено да се желае анулиране. Разбирам каква е задачата (на въпросите ви, б.а), това което виждате няма по какъв начин да е вашата вест. Изборите минаха, цялата сила ни е в този момент да построим България, по този начин както желаят хората. А те желаят " Струма ", " Хемус ", два газопровода автомагистралата до Белград. И на двата тура победихме. Българска социалистическа партия има 15 общински съветници ГЕРБ 27 в София ", сподели още Бойко Борисов.

И като че ли на себе си добави: " Ей какъв брой им е мъчително, Ау какъв брой им е погрешно. Ама доста тежко ви се отразяват тези неща всеки ден (инспекциите по строителни обекти, б.а.). И аз желая да анулирам избора за президент, но той му изтече мандата към този момент ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР