Като направим АМ „Хемус“, хората в Добрич няма да се

...
Като направим АМ „Хемус“, хората в Добрич няма да се
Коментари Харесай

Магистрала Хемус щяла да доближи хората от Добрич до столицата

Като създадем Автомагистрала „ Хемус “, хората в Добрич няма да се усещат по този начин отдалечени от столицата. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при визитата си в област Добрич. Премиерът ревизира ремонта на знаков бул. в града, където е осъществено асфалтиране и е построена пешеходна зона и пусна видео във Facebook. С него са и общественият министър Деница Сачева, която е и регионален координатор на ГЕРБ за Добрич и заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков.

„ Санирани са учебни заведения и детски градини. Инвестираме в просветителна инфраструктура. И тук кметът не е от ГЕРБ, само че му оказваме помощ и добричани са удовлетворени “, съобщи Борисов. По думите му е направено доста и за подкрепяне на хората по ограниченията за Коронавирус.

„ Като създадем Автомагистрала „ Хемус “, хората в Добрич няма да се усещат по този начин отдалечени от столицата. Това е прелестен край. Продължавате, правете си поръчките и стройте. Като минах преди 3 години с кмета, имаше големи ями и не можеше да се минава “, уточни той.

„ Сега оказваме помощ за детските градини, учебните заведения, индустриалната зона и основните булеварди “, добави министър председателят.

"По едно и също време в Разград се построява църквата "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител " и се реставрира джамията "Макбул Ибрахим паша “. Винаги сме подкрепяли всички вероизповедания. Така се реализира етническа приемливост. Това е и гаранцията, че "Възродителният развой " в никакъв случай няма да се повтори. Хората тук обаче още помнят мрачните събития. Нека го помнят и съдружните сътрудници от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Движение за права и свободи в устава си би трябвало да имат уговорка за недопускане на коалиция с наследниците на Българска комунистическа партия, само че това си е тяхно решение ".

Това пък съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Разград, който прегледа на място ремонта на църквата „ Свети Цар Борис-Михаил Покръстител “ и реставрацията на джамията „ Макбул Ибрахим паша “. Той акцентира, че джамията, която е монумент на културата, не е реставрирана от 70 години.

"Моите съперници, които желаят толкоз доста да ръководят, да покажат направеното от тях и ще съпоставим ", разяснява министър-председателят

"Строим нови църкви и джамии, с цел да може в този район, където има и християни, и мюсюлмани, да има етническа приемливост “, добави той.

„ Всички си спомняме Възродителния развой какво беше. Нека си спомнят и тези, които вършат обединения в този момент “, уточни още министър председателят.

Бойко Борисов посочи, че държавното управление не прави разлика сред кметовете по политическа и етническа принадлежност и продължава да подкрепя всяко едно обитаемо място.

„ Ние вършим еднообразно с идентичен критерий - и за християни, за мюсюлмани, тъй че работа, работа, работа - ще демонстрираме. За да могат да ни имат вяра и християните, и мюсюлманите. В взаимозависимост от желанието си всеки да отиде да гласоподава за която партия желае, а не по етнически принцип. Това е нашата политика и мисля, че за в този момент е доста сполучлива “, означи Борисов, представен от държавната осведомителна работа.

„ От 140 години не е строена черква в Разград “, разяснява министър председателят. Правителството отпусна 100 000 лв. предишния месец за доизграждането на храма „ Свети Цар Борис-Михаил Покръстител “. Средствата ще бъдат употребявани за изработването на иконостаса, изографисването на храма и за отоплителна апаратура.

За започване на строително-монтажни работи по консервация, реституция и акомодация джамията „ Макбул Ибрахим паша “ в Разград Министерският съвет отпусна 712 450 лева още през 2019 година През октомври предходната година започва реставрацията на джамията, като цената на целия план ще коства 2 374 836 лева Джамията в Разград е издигната през XVI в. и е монумент на културата с категория „ национално значение “, а през 1973 година с писмо на Национален институт за недвижимо културно завещание е заявена като архитектурно-строителен монумент на културата.

Народният представител от Разград Десислава Атанасова, която бе дружно с премиера Борисов, осведоми, че по социално-икономическите антикризисни ограничения на държавното управление в района са изплатени над 5 милиона лв. в помощ на хората и на бизнеса и са непокътнати близо 2000 работни места.

"Не сме спирали да оказваме помощ на област Разград през целия си управнически мандат, в това число и на обитаемоте места, където кметовете не са от ГЕРБ. Инвестирали сме близо 80 млн. лева в пътищата от републиканската мрежа. Над 5 млн. лева са изплатени по линия на социално-икономически ограничения, като с това са съхранени близо 2 хиляди работни места. Това е нашата политика - работа, работа, работа и проявление на направеното ", сподели още Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР