Като на война. Така футболните национали на Южна Корея описаха

...
Като на война. Така футболните национали на Южна Корея описаха
Коментари Харесай

Като на война: Странният мач между Северна и Южна Корея

Като на война. Така футболните национали на Южна Корея описаха гостуването си на Северна Корея в дуел от международните квалификации. Мачът в Пхенян приключи 0:0, а на стадиона не бяха позволени фенове и публицисти. Подробности за странните условия към дуела бяха разкрити за първи път при прибирането на южнокорейците в Сеул.

" Съперниците действаха извънредно жестоко. Освен това на моменти използваха ужасни обиди - показа нападателят на " Тотнъм " Хюн-мин Сон. - Беше много мъчно да се концентрираме върху играта, тъй като непрекъснато опитвахме да избегнем травми. Истинско достижение е, че се прибрахме здрави вкъщи ".

От южнокорейската футболна асоциация обмислят дали да подадат тъжба против ФИФА поради безспорното затъмнение към срещата. Интересното е, че измежду малцината фенове на трибуните бе президентът на международната централа Джани Инфантино. Във вторник той изрази разочарованието си от неналичието на почитатели. " Бяхме сюрпризирани също по този начин с проблемите, свързани с директното лъчение и с визите и достъпа на задграничните публицисти ", добави Инфантино.

Официалната осведомителна организация на Северна Корея разгласява къс репортаж за мача с обобщението, че " играта на офанзиви и контраатаки е приключила при тъждество 0:0 ".

Пхенян даде DVD с мача, само че южнокорейският ефирен канал KBS не съумя да излъчи запис поради неприятното качество на записа.

Според генералния управител на южнокорейския тим Чой Йон-ил севернокорейците излезли като на война. " Те гневно размахваха лакти и юмруци и се целеха повече в колената на нашите футболисти, в сравнение с в топката. Никога до момента не съм виждал сходно нещо ", съобщи някогашният бранител, играл на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година

Когато не били на подготовка или на самия мач, гостите били държани в хотел " Корио ", в който не личало да има други гости. " Нямахме никакъв контакт с външния свят, откакто оставихме мобилните си телефони в нашето посолство в Пекин, преди да поемем на Север. Пристигнахме на стадиона час и половина по-рано и чакахме на трибуните да се изсипят 50 000 души. Входовете обаче останаха затворени ".

Това бе първи формален дуел сред двете страни в Пхенян. Досега Северна Корея бе домакинствала единствено един път на южните си съседи - през 1990 година в другарски мач.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР