Като много страни в Европа, България преминава към т.нар. втора

...
Като много страни в Европа, България преминава към т.нар. втора
Коментари Харесай

Български вирусолог от Кеймбридж: Ситуацията не е добра, смъртността е много по-висока

Като доста страни в Европа, България минава към така наречен втора вълна, това е естествена градация на епидемията, откакто имаше интервал на придвижване и либерализиране на ограниченията. Това се следи в доста страни, съобщи доктор Велислава Петрова, вирусолог в Кеймбридж и здравен специалист към Организация на обединените нации.

В момента тя е в Швейцария, като разяснява, че и там ситуацията не е добра.

„ Ситуацията не е добра, има повече от 1000 нови случая дневно, надминахме Съединени американски щати по брой случаи дневно. Това се дължи, че имаше доста ниско равнище на ограничения през последните месеци “, сподели Петрова пред Нова телевизия.

Според нея има логичност в това, че при започване на епидемията при доста по-малко случаи у нас имаше обсада, а в този момент не се постановат органичния.

„ В началото беше въведена пандемична обстановка на международно равнище. Една от концепциите беше в случай че има клъстер в някоя страна той да се изолира там и да не се популяризира по света,  това обаче не се случи, тъй като хората пътуват. Видя се и резултатът върху стопанската система и прочие, тъй че макар че не наподобява разумно, е изцяло в унисон с всички останали страни “, сподели специалистът.

Тя съобщи, че сега има мъртвило пред стихия във връзка с броя на смъртните случаи и те ще се усилват.

Според нея недоверието на хората във връзка с вируса се дължи на три съществени детайла. Първо първоначално СЗО не предложи носенето на маски, само че тогава не е имало задоволително от тях, както и информация за техния резултат. В момента има както маски, по този начин и научни отчети за тяхната резултатност.

Вторият аргумент на хората е, че това е елементарен грип. Доказано е, че не е. Смъртността при ковид а е от 3 до 15 пъти по-висока спрямо елементарния грип.

Третото съмнение идва поради груповия имунитет, което също не е потвърдено по никакъв метод.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР