Като мине празникът ще кажа на началниците колко ще са

...
Като мине празникът ще кажа на началниците колко ще са
Коментари Харесай

Проф. Витанов с плашеща прогноза кой ще е критичният месец с К-19 за България

Като мине празникът ще кажа на началниците какъв брой ще са заболелите. На вас не мога да кажа точни числа, преди да уведомя тях. Това съобщи в ефира на Нова телевизия математикът от Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

"Мога обаче да заявя следното. Това, което се обрисуваше като неприятен вид за септември месец, е положителният вид за октомври ", сподели той.

"Ние към момента се намираме в по-спокойна конюнктура, която ще се задържи и при започване на октомври месец ", счита Витанов.

"Около 30 ученика все още са инфектирани. Това са началните условия. След празниците ще тръгнем по няколко вероятни сюжета . 1,01 е цената на болестта. Има много дълъг интервал на стесняване. Ние влизаме в есента с релативно положителни индикатори, спрямо останалите страни ", добави проф. Витанов.

"Засега нищо не ме смущава като ограничения. Те са изцяло съответни. Дори моменталното слагане под карантина е съответно, тъй като незабавно се пресича клъстъра ", сподели той.

"Преди към 2 месеца един австриец твърдеше, че има доста инфектирани в България. Казах му да си гледа Австрия, с цел да не кажа аз нещо за там. Сега виждате какво е при тях. Нека да не споделям и нищо за Швеция, няма да е хубаво. Въпросителните при шведския модел остават ", съобщи Витанов, добавяйки че не е ясно какъв брой време се резервират антителата след боледуване.

"В последно време имаме малко случаи и е допустимо смъртността у нас да намалее. Към края на октомври ще наближим 1000 умряли и това е обикновено ", счита той.

"Влизаме с към 30 случаи на инфектирани възпитаници от система, която е със 700 000 ученика и десетки хиляди учители. Това е нищо. Ако ограниченията се съблюдават, както до момента, се движим по най-хубавия вид. В подобен случай не се чака нищо трагично ", съобщи математикът.

"Ноември ще е сериозен. Там се усъвършенстват изискванията за разпространяването на такива вируси. Трябва да се стегнем. После идва декември, ваканции, хората не излизат толкоз. Няма нищо ужасно тогава ", счита проф. Витанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР