Като майка на 3 деца Ирина Манушева казва, че почти

...
Като майка на 3 деца Ирина Манушева казва, че почти
Коментари Харесай

Родители с петиция: Отсъствия в училище да се извиняват на само с...

Като майка на 3 деца Ирина Манушева споделя, че съвсем няма родител, който да не имал с проблеми с извиняването на отсъствията им в учебно заведение. Затова инициира петицията.

 

„ Дъщеря ми беше тази седмица с лека зараза. Родителят няма опция да извини 1-2 часа неявяване на детето си, камо ли дни. При всяко главоболие, коремни болки, лек вирус – се постанова вместо детето да си почине у дома, да пътува до персоналния си доктор “, разяснява майката.

Училищни шефове не са изцяло съгласни с настояванията.

 

„ Моето персонално мнение е, че медицинските бележки би трябвало да останат като документ, тъй като са причина да се отиде на доктор. Мога да предложа просто да бъдат увеличени дните по фамилни аргументи “, счита Динко Калапиш, шеф на 107. ОУ „ Хан Крум “.

 

Лекари поддържат родителите и считат че не постоянно е нужна здравна записка. Техните организации дружно с неправителствени организации приготвят отворено писмо.

 

„ Ние  натоварваме нас и родителите времево, финансово и всячески. Например мой пациент дете с ниска кръвна захар би трябвало да остане 2-3 часа у дома, с цел да възвърне кръвната си захар и да отиде на учебно заведение. Престоят му в поликлиниките е извънредно незадължителен “, дава образец доктор Елена Вучкова.

 

Педиатри желаят да отпадне и така наречен „ контактна записка “, която е за детските градини и би трябвало да удостоверява, че детето не е контактувало със заразно болен.

 

От Министерството на образованието обявиха, че при тях постъпват доста оферти, които ще бъдат прегледани.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР