„Като майка и като жена искам да изразя огромното си

...
„Като майка и като жена искам да изразя огромното си
Коментари Харесай

Кметът на Габрово проговори за ужасиите в дома за деца с увреждания

„ Като майка и като жена желая да изразя голямото си отвращение от това, което виждаме като отношение на едно човешко създание към друго, изключително когато става въпрос за деца и младежи с увреждания. Абсолютно неприемливо е държанието както на ръководителя на центъра, по този начин и на целия екип, на личния състав към децата, както и несигнализирането за казуса на по-ранен етап”. С тези думи кметът на Габрово Таня Христова разяснява насилието над деца с увреждания от дом „ Хризантема” в Габрово.

Клиповете бяха оповестени след спорове и разногласия сред личния състав в дома. На фрагментите се вижда физическо и вербално принуждение над децата. Твърди се, че това се е случвало в продължение на две години. Прокуратурата и обществените служби започнаха инспекции.

Кметът на Габрово поискала пояснение от чиновниците на Центъра за настаняване от фамилен вид, когато до нея стигнал сигналът на принуждение.

И даде обещание: „ Като кмет ще бъда безкомпромисна към всеки, който си е разрешил жестоко и неприемливо отношение към децата, в това число и премълчаване на сходен вид информация. Ще употребявам всички вероятни средства, с които разполагам като кмет”.

„ За мен е неприемливо и необяснимо държанието на тези дами. За мен е необяснимо и неясно снимането на тези фрагменти и още повече задържането и скриването им от Община Габрово като ангажирана и виновна за даване на тази услуга”, сподели още кметът на Габрово Таня Христова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР