Като крайно неудобна ситуация определи въпросите на водещата Жени Марчева

...
Като крайно неудобна ситуация определи въпросите на водещата Жени Марчева
Коментари Харесай

Каракачанов определи като крайно неудобна ситуацията да се коментира кой предложи идеята за болничните

Като " извънредно неуместна обстановка " дефинира въпросите на водещата Жени Марчева в предаването " Тази заран " по БТВ министърът на защитата Красимир Каракачанов, свързани с съответният основател на предлагането първият ден от болничните да е за сметка на пациента. Той изрично съобщи, че предлагането не е персонално негово и ръководителя на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, че " се е объркала или не е схванала " .
" Вие знаете, че аз каквото предлагам го върша обществено. Защо ме карате да разясня такива неща? Ще бъда внимателен и ще ви кажа, че Менда Стоянова се е объркала. Освен това, предлагането няма да касае родители, които се постанова да гледат болните си деца, и хора, претърпели злополука или трудова акцидент ", уточни Каракачанов. Той избегна тематиката, като изясни, че има три други оферти, които също са акцент. Красимир Каракачанов напомни, че в проектобюджета е заложено минималната пенсия да се усили от 200 лв. на 250 лв., три следващи години ще се отделят по 70 000 000 лв. за създаване на детски градини и визитата им от 4-годишна възраст ще бъде гратис за децата от фамилии със междинни и ниски приходи.
На въпроса за какво посредством предлагането си ръководещите санкционират тези, които не си пускат болничен, министърът на защитата отговори с думите: " Какво значи наказвате? " . Каракачанов напомни и статистиката за всеобщата процедура за взимане на подправени болнични, които през 2013 година са били 8 400 000 дни, с през 2018 година са над 16 000 000 дни.
Накрая военният министър разяснява и въпроса дали би трябвало да се закупи нов държавен аероплан. Красимир Каракачанов изясни, че публичната настройка е, че " целият звук ще бъде - ето купуват си самолети, с цел да се возят " . Той акцентира, че нов държавен аероплан би трябвало да има, преди да се е случил случай с жертви със настоящия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР