Като „колосални” и „убийствени” определи цените на газа в момента,

...
Като „колосални” и „убийствени” определи цените на газа в момента,
Коментари Харесай

Гечев съобщи цените на газа от американските танкери

Като „ колосални” и „ убийствени” дефинира цените на газа сега, депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев пред Нова тв.

„ Знам какъв брой коства газа – 182 евро на мегаватчас или 179 евро. Има 2 цени. Зависи дали са фючърси или ден за ден. Това са колосални цени, които са над 1400 $ на 1000 кубика. Убийствени цени”, сподели Гечев.

Запитан дали това е цената на американските танкери, Гечев сподели: „ Да”.

„ Имахме 2 незнайни – цената на газа и на тока. Едното незнайно към този момент е известно. Цената на тока ще бъде обезпечена за бизнеса. Досега всичко над 200 лв. в цената на тока се допълваше от страната. Сега компенсацията е още по-голяма – всичко от 200 лв. нагоре ще бъде покривано 100% до 31 декември. Тоест – замразени са цените за бита, предвидими са цените за бизнеса. Но остава незнайната с газа, която е плашеща. Към момента това, което чухме от министъра на енергетиката в Народното събрание, е, че и към днешна дата нямаме дълготрайни контракти. Това незнайно става още по-неизвестно. Отговорността на политиците е голяма. Няма по какъв начин служебно държавно управление да води договорите за доставки”, сподели Гечев.

Именно това е и най-големият риск пред страната са енергийните доставки, счита Гечев. Няма контракт даже за доставките за август.

Темата ще е и едно от изискванията, които Българска социалистическа партия ще сложи, за бъдещите договаряния за кабинет.

„ Ако мандатът пристигна в Българска социалистическа партия, ние ще създадем всичко допустимо да се образува кабинет в границите на този парламент. Решили сме го на националния съвет”, сподели още Гечев.

„ Икономиката на България върви относително добре. Първото тримесечие демонстрира растеж с 5% на Брутният вътрешен продукт. Няма аргументи второто тримесечие да е по-нисък. По-добре сме от страните членки на Еврозоната”, сподели още Гечев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР