Като категорична победа, която парира зелените комунисти определи министърът на

...
Като категорична победа, която парира зелените комунисти определи министърът на
Коментари Харесай

Нено Димов: Успяхме да парираме зелените комунисти за "Струма"

Като безапелационна победа, която парира " зелените комунисти " дефинира министърът на околната среда Нено Димов решението на Комисията по петиции на Европейския парламент от понеделник да закрие петиция против градежа на автомагистрала " Струма ". Министърът взе участие в предаването " Беновска пита " по " Канал 3 ".

Вносители на петицията са жителят Димитър Василев и обединението " За да остане природа в България ". Комисията реши, че наблюдението на строителството на " Струма " от страна на евродепутатите повече не се постанова, тъй като Европейската комисия би одобрила план за градеж, единствено в случай че дава отговор на условията за опазването на околната среда.

Успяхме да парираме дейностите на зелените комунисти да се отвори процедура против България, разгласи министърът на околната среда, който заема поста по самодейност на Вътрешна македонска революционна организация откакто в интервала 1997-2201 бе зам.-министър на околната среда в държавното управление на Съюз на демократичните сили.

Обяви, че целени комунисти са група неправителствени организации, които изповядват избрана идеология, като се изключи че са движени от парите.

Димов поздрави и евродепутатите, които са били на съвещанието на кимисията, които се усещат българи за разлика от други, които не участвали. От думите му се разбра, че този, който не се усеща българин, е евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев, който придвижи петицията до комисията. Тогава Кънев изясни, че е бил в България по време на съвещанието и по тази причина не е участвал. Освен това уточни, че се отдава прекомерно огромно значение на тази комисия. Посочи, че казусът е с Европейската комисия, която финансира плана.

Петицията е против трасето на автомагистралата през Кресненското дефиле, какъвто е проектът на държавното управление за построяването й в посока Гърция. Аргументите са свързани както с проблемите на живеещите в региона хора, които не желаят връзката сред обитаемоте места в региона да е заета от автомагистрала и с опазването на скотски типове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР