Като жест към българското общество определи съпредседателят на Демократична България“

...
Като жест към българското общество определи съпредседателят на Демократична България“
Коментари Харесай

Христо Иванов: Санкциите срещу Пеевски и Божков са присъда за прокуратурата

Като жест към българското общество дефинира съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов днешното решение на Съединени американски щати да глобяват Делян Пеевски и Васил Божков.
По-рано през днешния ден Службата за надзор на задгранични активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи на Пеевски, Божков и на сегашния заместник-председател на бюрото за надзор на СРС Илко Желязков поради присъединяване им в корупция в България.
 Департаментът на Съединени американски щати забрани на Пеевски и още четирима да влизат в страната поради тежка корупция Департаментът на Съединени американски щати забрани на Пеевски и още четирима да влизат в страната поради тежка корупция
Държавният департамент забрани на Делян Пеевски и още четирима души, както и на техните фамилии, да влизат в Съединени американски щати поради сериозна...
„ Американското държавно управление прави жест към нетърпимостта на българското общество към политическата корупция. То е последица от дейностите на българските жители, а не е някаква самодейност или намеса “, съобщи Иванов по време на митинга в София с искане за оставка на основния прокурор Иван Гешев.
Иванов съобщи, че в този момент погледите се насочват към всички, които разрешиха явленията „ Пеевски “ и „ Божков “ да станат факт.
„ Правителството на Съединени американски щати няма обвързване и не се планува да изнася доказателства. Тук огромният проблем е по какъв начин българските институции толкоз години проспаха доказателствата. В този смисъл това е присъда за Иван Гешев и Сотир Цацаров, които бяха Това е присъда за шкафчетата и в този момент държавният департамент се причислява към нея “, разяснява той.
Христо Иванов напомни, че даже в тази ситуация с Васил Божков, който направи признания за корупция при последното държавно управление на ГЕРБ, не е разследван по тази тематика, а за убийства, изнасилвания, търговия с културни полезности и укриване на налози.
 Евронюз: Съединени американски щати глоби Божков поради съветски канал за въздействие над държавното управление Евронюз: Съединени американски щати глоби Божков поради съветски канал за въздействие над държавното управление
Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е наложило наказания против предприемача и олигарха Васил Крумов Божков, обвинявайки го, че пла...
„ Корупционните му изказвания във връзка с висши функционери на ГЕРБ, които са създали вероятни укриването на налозите, не бяха разследвани. Поредна интернационална институция афишира от позиция на упованието за следствие на корупция “, разяснява още той.
„ Произнасянето на оценката за Пеевски и Божков слага българската прокуратура и българските политически фактори, които отгледаха тези фигури, в извънредно тежка интернационална обстановка. Нито Божков, нито Пеевски са зародили от единствено себе си. Пеевски беше отгледан от Движение за права и свободи и изхранен от ГЕРБ и Борисов “, добави той.
Иванов още веднъж акцентира, че решението на проблемите с корупцията няма да дойдат извън, а би трябвало да са плод на български старания – на обществото и политиците.
„ Този мач се играе в София и ние би трябвало да си свършим работата. За мен е доста значимо, че демонстрираме доста ясно желание за изчистване на тези политически и институционални играчи, които толкоз години толерираха и създаваха среда, в която Пеевски и Божков бяха вероятни “, сподели още съпредседателят на „ Демократична България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР