Като изключим тези по-сериозни последствия от пушенето, всеки един пристрастен

Като изключим тези по-сериозни последствия от пушенето, всеки един пристрастен ...

3 лесни начина за справяне с неприятната пушаческа кашлица.

Като изключим тези по-сериозни последствия от пушенето, всеки един пристрастен към цигарите страда и от пушаческа кашлица. В дните, в които коронавирусът вече е навлязъл на родна територия, хората изпитват сериозен страх от всеки, който се закашля. Независимо, дали това се случва в офиса, в дома, пред магазина, аптеката или на улицата.
Но как да се справим с пушаческата кашлица? Развитието на съвременната медицина и наука направиха достъпни много натурални средства за предотвратяване на хриповете. Такова са, например, капките с над 10 билкови екстракта NikotinOff. Освен тях, има и редица лесни стъпки, които можем да предприемем, за да тушираме никотиновия глад.
Пушаческата кашлица е често срещан проблем, който мнозина изпитват редовно. Тя се среща не само при сериозни пушачи, но и при хора, които живеят около пушачите дълго време. Често се влошава сутрин, а симптомите са склонни да намаляват с течението на деня.
Кое Причинява Пушаческата Кашлица?
Всеки път, когато запалите цигара, ресничките по косъмчетата по вътрешността на носа ви губят част от способността си да изтласкват химикали дробовете. Поради това, токсините остават в белите ви дробове за много по-дълго време, отколкото обикновено. В отговор на това, тялото трябва да кашля повече, за да премахне химикалите оттам.Кашлицата на пушача може да бъде особено дразнеща сутрин. Това е така, защото ресничките възвръщат способността си да премахват химикалите от белите дробове, когато не сте пушили няколко часа.
Това може да направи кашлицата ви много по-неприятна, когато се събудите. ‚Кашлицата на пушача‘ може да включва и постназално капене. Слузта се стича в гърлото ви. Кара ви да кашляте или изчиствате гърлото си често и това може да влоши състоянието. Най-добрият начин за справяне с пушаческата кашлица е да намалите броя на цигарите или напълно да откажете пушенето. Други традиционни методи за премахването на пушаческата кашлица включват:
Успокойте гърлото си с капки за кашлица, таблетки или гаргара със солена вода. Пийте 6–8 чаши вода на ден, за да поддържате слузта в белите дробове и гърлото. Повдигнете главата си над останалата част на тялото, за да сте сигурни, че слузът не се събира в гърлото ви. А ето и още 3 лесни и изцяло натурални метода срещу пушаческа кашлица:
#1. Консумирайте Възможно Най-Много Вода!
Пиенето на вода носи много ползи за здравето. Водата е просто и ефективно домашно средство за временно облекчаване на пушаческата кашлица. Може да ви помогне да изчистите храчките и да дишате по-лесно. В допълнение, ще запази баланса на течностите в организма и ще предотврати дехидратацията. Последните проучвания сочат, че консумацията на 7 до 8 чаши вода може да помогне на пушачите да подобрят състоянието си при суха кашлица.
#2. Добавяйте Повече Чесън към Ястията!
Чесънът е естествен антибактериален агент и потентен антиоксидант, който може да помогне за укрепването на имунната система на организма. Освен това, той съдържа важни хранителни вещества, като фосфор, витамин С и желязо. Естествените му свойства могат да помогнат на организма да се бори с вирусите и да избегне сухата кашлица.
#3. Яжте Повече Мед и Пчелни Изделия!
Доказано е, че медът облекчава пушаческата кашлица през нощта. А и е по-силен от от декстрометорфан, който се съдържа в сиропа за кашлица. Освен това, медът съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни средства. Консумацията на пчелни изделия може да блокира натрупването на слуз и да унищожи бактериите.
Пушете По-Малко с Грижа за Себе Си и Околните!
Отказването на цигарите е изключително трудно. Хората често минават през това изпитание в опит да запазят здравето на близките си и околните. Те нерядко разчитат и на натурални помощни средства, които да им помогнат да преборят последствията от тютюнопушенето. Не се свенете да направите всичко необходимо, за да туширате неприятните последствия от пушенето.

Източник: actualno.com