Като истинско момиче със забързано градско ежедневие Галя рядко успява

...
Като истинско момиче със забързано градско ежедневие Галя рядко успява
Коментари Харесай

Веган шоколадов мус с авокадо

Като същинско момиче със забързано градско всекидневие Галя рядко съумява да отдели повече от половин или един час " над котлона ". Тя обича да опитва със здравословната кухня и постоянно съумява да реализира резултата " уау " даже с най-бързите и лесни предписания. Нейната задача е да въодушевява повече хора да се хранят вкусно и осъзнато, без кухнята да се трансформира във втора работа. Още нейни предписания ще намерите в блога й – Gali Tastes. Днес Галя ще ни каже по какъв начин да си създадем здравословен шоколадов мус – и то веган! 

Здравейте другари, както допускам знаете, взех решение да направя giveaway в Инстаграм страницата си. Много се чудих коя книга да подаря и направих своето малко изследване на разнообразни готвачи. Така попаднах на рецептата за бърз веган шоколадов мус с авокадо на Том Керидж. Том е един от създателите на предписания за BBC Food, а книгата му Fresh Start е бестселър в Amazon. Изпробвах този веган шоколадов мус с авокадо още предходната неделя и нямам самообладание да го споделя с вас.



Досега не съм правила десерти с авокадо, тъй като бях скептична за комбинацията сред шоколад и авокадо. Прочетох рецептата и видях, че се подготвя доста бързо и елементарно. Реших да опитвам в името на " изследването ". А и в последно време доста одобрявам и десерти с фурми. Те са естествен източник на захар и се комбинират прелестно с какаото. Ако и вие сте на такава вълна, можете да извършите здравословни бонбони с фурми и ядки.

Преди да споделя рецептата за шоколадовия мус, желая да кажа, че взех решение да направя моя giveaway с книгата на началник Манчев – " Мечти и кошмари в кухнята ". Лично аз я нямам, само че съдейки по това, че беше свършила в 4 книжарници, а също и по рецептите му в книгата на LIDL, съм сигурна, че ще съумея в действителност да развеселявам някои от вас. А за идващия блог пост съм ви приготвила закуската с киноа и кисело мляко на началник Манчев.



Необходимите артикули:

2 бр. узряло авокадо (190 г, обелени и нарязани)
2 узрели банана (210 г, обелени и нарязани)
80 г какао (висококачествено)
10 фурми (добре нарязани, по желание – обелени)
100 мл мляко (използвах мляко от шамфъстък)

2 с.л. есенция ванилия
1 с.л. есенция лимон
кората на един портокал
(настъргана на ситно, като отделяте 1 ч.л. за поръсване)
120 мл. кленов сироп

За украса:
настърган мрачен шоколад
настъргана портокалова кора
ядки или дребни сезонни плодове (нар, боровинки, малини)

 

Слагаме нарязаното авокадо и бананите в блендера. След това прибавяме какаото, двете есенции, настъргания портокал, кленовия сироп, нарязаните фурми и млякото. Блендираме, до момента в който получим гладка примес. 

С лъжица слагаме равно количество от муса в стъклени купички/чаши. Гарнираме с ядките и поръсваме с настърган шоколад и портокалова кора.

П.С. Портокалите за настъргване би трябвало да бъдат добре измити. Аз употребявам веро и ги трия с гъба за чинии и топла вода. 

Автор: Галина Шотева

 
Закуска с киноа и шоколад
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР