Като истинска Дева понякога яхвам метлатаШвед ме ухажваше 10 години

...
Като истинска Дева понякога яхвам метлатаШвед ме ухажваше 10 години
Коментари Харесай

Нели Рангелова: Сънищата ми са пророчески

Като същинска Дева от време на време яздя метлата

Швед ме ухажваше 10 години с цветя и дарове


За мен бракът е все едно някой да ми постави белезници


Ако бях наставник, нямаше да спестя на някой, че пее подправено


Нашият посетител
Една от най-популярните ни певици – Нели Рангелова е приключила Държавната консерватория дружно с Георги Христов, Петя Буюклиева, Веселин Маринов, Кристина Димитрова и Ирина Флорин в класа на Цветана Възвъзова. Нели е измежду първите, които реализират триумф на огромната сцена и завоюва доста оценки освен у нас, само че и в чужбина. През 1982 година тя печели Голямата премия на фестивала “Neewollah ” в щата Канзас, Съединени американски щати, а през идната година става носителка и на “Сребърна лира ” от интернационалния фестивал в Словакия и мн. други Най-ценна за нея е “Златният Орфей ” от 1982 година Красивата певица съумява да задържи освен любовта на публиката, само че и на обичания мъж до нея – Георги Бочуков, с който са дружно от 25 години и имат наследник – Мартин.
 06-neli_rangelova_2  06-neli_rangelova_3  56-3  06-neli_rangelova_4  06-neli_rangelova_syprug  06-nelly__7
– Нели, тази година имаш празник – 40 години на сцената и ще го отбележиш с огромен концерт на 7-ми октомври в зала 1 на НДК. Какви изненади си подготвила за твоите фенове?
– Изненадите ще са доста, само че преди всичко желая да кажа, че безусловно всичко ще бъде онлайн. Краси Гюлмезов към този момент събира бенд за концерта, ще вземат участие и струнен квартет “Quarto Quartet ”, група “ЛаТиДа ” и балет “Веда Джуниър ”. Поканила съм доста посетители – Жоро Христов, Васко Найденов, Мария Илиева, Любо Киров, Графа, Искрен Пецов и доста други сътрудници, с които дружно ще изпеем някои от моите песни. Ще има и млади реализатори, както и от междинното потомство, с цел да покажа, че има последователност и едно приятелско отношение сред нас, за разлика от напълно новите артисти. Така че, си мисля, че ще бъде доста прекрасен концерт.

– На юбилея ще пее най-близкият ти другар Георги Христов. Кои негови качества цениш най-вече?
– Как без него?! Ние с Жоро сме дружно още от 81-ва година – от Консерваторията, смятай какъв брой години е това! Жоро ми е най-близкият човек, като брат, с който съм споделяла безусловно всичко в живота ми до този миг, както и той с мен. Жоро е единственият човек, който толкоз доста обичам измежду сътрудниците си, след което подреждам естествено Краси и Вили Гюлмезови, които също са ми доста близки. Качествата на Жоро са доста, първо той е неповторим артист, неповторим другар и човек, аз в него преоткривам непрестанно и какъв брой необикновено възприятие за комизъм има, по какъв начин не стопира със самоиронията си, доста са малко хората, които я имат.

– Малцина знаят, че с фолкзвездата Камелия дълго време бяхте близки приятелки. Успяхте ли да запазите връзките си с времето и по какъв начин оценяваш представянето й като наставник в “Гласът на България ”?
– Разбира се, ние сме от един край с нея и в никакъв случай не сме прекъсвали да бъдем близки. Друг е въпросът, че и двете имаме своите задължения, само че постоянно се чуваме по празници и си пишем. Камелия е едно необикновено благо момиче и аз постоянно съм я харесвала. Освен това, тя приключи музикалното си обучение и не е от вида фолкпевици, които са за два дни и половина. Друг е въпросът до менторството, без значение от това дали ми харесва кои са менторите, или не – това го вземат решение продуцентите, а те си търсят хора от разнообразни жанрове. Мисля, че Камелия беше на първо място един хубав наставник, тя е топла, блага и не би наранила никого.

– А ти самата какъв наставник би била в един подобен музикален формат?
– Във форматите се желае рецензиите да не бъдат доста директни, а аз да вземем за пример – чувайки някого да пее подправено и няма по какъв начин да му го спестя и да кажа, че е бил прекрасен… Сещам за една преживелица с Жоро Христов, когато двамата журирахме фестивал и имаше три-четири деца, които пееха извънредно подправено, извънредно. Жоро беше началник на журито и мигновено те бяха дисквалифицирани, а по-късно ни чакаха няма да ти споделям какъв брой баби и майки да ни търсят сметка. Те ни заобясняваха, че техните деца вървят на уроци по пеене и ни питаха за какво? Е, по какъв начин за какво?! Виновна е учителката, която ви лъже и ви взема пари – то се споделя на едно дете дали става, или не, още първоначално. Не може едно дете, което пее подправено и след това да пропее правилно! Това да не е Барбара Стрейзънд, която е била с Натали Кол при един преподавател. Натали е била необикновено надарена, обаче мързелива, до момента в който Барбара не е била това, което е в този момент, само че в един миг изплувала, тъй като очевидно е била доста амбициозна и работлива. В началото й казвали “грозното пате ”, тъй като никой не очаквал да се трансформира в това, което е през днешния ден. Барбара е неповторима певица, само че Натали е била по-талантливата, по-красивата, но виж по какъв начин са се развили нещата…

– Истина ли е, че Слави Трифонов е бил скрито влюбен в теб, а ти пък си била влюбена в Камен Воденичаров?
– Когато гостувах преди години в шоуто му и не помня дали тъкмо Слави, или Милошев ми го споделиха, само че мога да приказвам сигурно единствено за хората, по които аз съм си падала. Кацко и до ден-днешен си го одобрявам, напълно неотдавна се видяхме на промоцията на Любо Киров и той си е същия красавец, какъвто си беше.

– Привлекателна жена като теб несъмнено е била обект на доста мъжко внимание. Кой е най-забавният, или ексцентричен метод, по който някой те е ухажвал, или заговарял?
– Много хора са били влюбени в мен! (Смее се.) Сещам се, когато преди години ни стопираха от Пътна полиция с Жоро и идва един катаджия, стартира да ни глобява за превишена скорост и внезапно тича към тяхната кола и вика – ела да видиш Нели Рангелова! Излезе един различен служител на реда, който ни сподели моя фотография в паспорта си, която си носи паралелно до тази на жена му и сподели – аз цялостен живот съм бил влюбен във вас.

– А най-галантният ти любовник?
– Един мой сътрудник и почитател – швед, който 10 следващи години изпращаше на всеки мой рожден ден цветя оттова. С него сме били дружно на фестивали, харесваше ме и след това той ме беше издирил по интернет и беше почнал да ми написа. Забавното е, че не аз, а мъжът ми стартира да му дава отговор. Примерно, той ми написа – Ай лов ю, и мъжът ми ме пита – ти няма ли да започнеш да му отговаряш на това момче и за какво той в този момент се е сетил за теб, откогато сме дружно, за какво преди този момент не се е сетил? Казах му – в случай че искаш, ти му отговаряй. Смее се. И по този начин беше – преписка, цветя и дарове до преди 4 години. Явно момчето се отхвърли най-после.

– С обичания ти мъж Георги Бочуков сте дружно от 25 години, само че нямате брак. Не се ли изкушаваше да бъдеш младоженка?
– За мен бракът постоянно е бил все едно някой да ме върже на синджир и да ми постави белезници…

– А с какво те завоюва половинката ти?
– Жоро си е моята половинка, която съм си намерила толкоз мъчно и сме минали през доста трудности дружно. Той е доста добър, непосредствен, почтен, сериозен и си мисля, че доста ме обича, откакто 25 години освен, че ме търпи, само че и понася всичките ми прищявки, а убеждавам те, че аз не съм доста лесна за общуване. Понякога, като същинска Дева по хороскоп – яздя метлата по един, или различен мотив. Но това, което споделят, че любовта траела единствено 7 години, аз не съм на това мнение – тя се развива непрестанно и се трансформира също, като сезоните.

– Случвало ли се е да прехвърчат искри, или да се стигне до по-силни пристрастености, до момента в който снимаш някое видео?
– В едно видео се прегръщаме с един юноша и след това момчето ми показа, че много се е развълнувало от контакта с мен, по този начин да се каже е имало и физиологична реакция. (Смее се.) Което значи, че няма значение какъв брой е огромна разликата в годините сред мъжа и дамата, значимото е дамата да излъчва съблазън.

– Имаш богата биография, няма ли да я опишеш в книга?
-Това е една друга тематика, само че нея съм я оставила за следващата година. Сега нямам нерви да седна сама да пиша, само че бих желала да издам една автобиография, в която да обърна повече внимание на това от къде съм, какви са ми били корените, тъй като има доста забавни случки с моите праотци. Примерно моята прабаба е била отровена, тъй като не са желали да отиде снаха в прилежащото село, а моята баба са я откраднали от друго село, с цел да я вземат. Има и доста случки, свързани с иманета, с делви със злато и така нататък. Искам да стартира от тези истории на моя жанр, да опиша каква е била моята карма. Иска ми се да опиша и за креативния ми път, по какъв начин нищо не е било инцидентно, по какъв начин ме откриха оркестър “Бургас ”, по какъв начин подписах първия контракт за щат към тях през 1978 година и така нататък Когато бях бременна, бях решила да пиша книга и тогава желаех да се споделя – “Писма до моя нероден наследник ”, а в този момент може би заглавието би било – “Писма до моя пораснал наследник ”, тъй като има неща, които той не знае и няма от къде да ги научи.

– Той с какво се занимава?
– Марти сега е студент, учи обезпечаване и финанси и дори има личен бизнес – онлайн извършване на покупки и доставки от най-близкия супермаркет по домовете. Той си сътвори едно особено приложение, което всеки може да си изтегли и единствено за 45 минути всичко, което желае му се доставя вкъщи.

. Спомняш ли си постоянно за сътрудниците ти, които към този момент ги няма сред нас?
– Има имена, които постоянно ще останат във времето. Ето, Паша Христова и до ден-днешен не могат да я не помнят. Спомням си за Борис Годжунов, беше подобен необикновен сладур, за Боян Иванов също – имам толкоз доста мемоари с тях. Лошото е, че живота върви, поколенията си остаряват и идва един натурален завършек на всичко…

– Какво ти даде Тончо Русев и съжаляваш ли, че не си изпяла повече негови песни?
– Тончо постоянно ми е казвал – Нели, ти си единствената певица, на която не знам каква ария да напиша. Винаги съм имала огромно почитание към него, както и той към мен и даже ми се обади година преди да почине, с цел да ми предложи две негови песни. За страдание аз имам записани единствено две негови песни – едната по текст на Петя Дубарова – “Сбогом, лято ”, а другата също беше доста хубава – “Златен мой ”, само че излезе в един несъответствуващ миг и като че ли не се завъртя доста. Тончо постоянно беше доста ухилен, доста благ, с възприятие за комизъм и си мисля, че той извърши своята задача и остави толкоз прелестни песни зад тила си.

– Най-необикновената преживелица, която си имала?
– Имам сънища, които ми подсказват преди да се случи нещо. Сънувам ли цветя, или червени рози и след това постоянно нещо хубаво се случва. Иначе, тъкмо преди да почине баща, сънувах една голяма делва, от която започнаха нагоре да излизат златни частички и по този начин хубаво пееха, в този миг се разсъниха, тъй като мама отвори вратата и … Когато тя умря, също имах такива сънища, а Данчо (първият брачен партньор на Нели – тромпетистът Данчо Капитанов-б.а.), месеци преди да почине го бях сънувала с белия костюм и с алената папийонка, тогава такива им бяха униформите…

– Любима мисъл?
– Аз желая! Това е девизът на моята зодия – постоянно желая! Сега да вземем за пример желая превъзходен концерт – юбилея ми да мине прелестно, да получа доста дарове за рождения ми ден през септември, тъй като въпреки всичко ставам на 60 години, само че най-хубавият ми подарък ще бъде концертът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР