Като искаш да причислиш по някакъв начин ГЕРБ към реформаторските

...
Като искаш да причислиш по някакъв начин ГЕРБ към реформаторските
Коментари Харесай

Трябва да подкрепиш втори мандат и да си стоиш в Банкя

" Като искаш да причислиш по някакъв метод ГЕРБ към реформаторските сили би трябвало да се съгласиш да подкрепиш втори мандат и да си стоиш в Банкя ".

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия, обръщайки се задочно към водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него единственият вид за образуване на държавно управление е ГЕРБ да поддържа държавно управление на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " с втория мандат. Като самата партия ГЕРБ няма да взе участие в изпълнителната власт.

" Българската общност чака от определените за следващ път депутати да образуват държавно управление. Но това не значи държавно управление непременно. Много е значимо какво ще се случи с първия мандат. Един месец, откогато минаха изборите. ГЕРБ -  ни стон ни вопъл. Не мърдат. Не знам, договарят ли с някого.

Аз си давам сметка, че Борисов е в доста неизгодна обстановка. Той доста желае да се направи болшинство с " Продължаване смяната " и " Демократична България ", само че този парашут няма да му се отвори ", сподели още Атанасов.

И добави, че решението е ГЕРБ да върне първия мандат и да поддържа втория мандат на реформаторските сили.

Атанасов сподели още, че Борисов търси път посредством диалози с Христо Иванов и Кирил Петков. Самият той от дълго време не си говорел с него.

" Победителят е в изолираност ", посочи Атанасов.

По мотив говоренето на анализатори, съгласно които " Демократична България " би трябвало да поддържа ГЕРБ той съобщи:

" Гладна кокошка просо сънува. Тази работа няма да се случи. Докато аз съм съпредседател на " Демократична България ", ние няма да подкрепим държавно управление на Бойко Борисов с първия мандат ".

Според Атанасов на съветниците на президента им се е усладила изпълнителната власт.

" Да разпределят порции, както споделяше хидроинженерът. Не изключвам да се бави топката съзнателно, с цел да се задържи по-дълго изпълнителната власт ", сподели още Атанасов.

Според него Борисов желае корупционна прошка.

" Не би трябвало да я получи. Защо бяха всички тези митинги, още веднъж ли да го върнем на власт? На никаква цена ", сподели още Атанасов.

Според него не е изключено през март още веднъж да има избори.

Атанасов разяснява и тематиката с даването на оръжие на Украйна. Той посочи, че няма да се оголва българската сигурност. Според Атанасов посолството на Киев комуникира с българската страна и знае в детайлности какво имаме в остатък, което може бъде потребно за украинската войска.

" Сегашните шефове на всички специфични служби бяха назначени от президента по предложение на неговото служебно държавно управление. Удобни хора, близки на президента. Всички шефове на специфични служби са някогашни военни. Наричат ги зелени чорапи. Това не е добре ", сподели още Атанасов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР