Като индивидуалист в премиум сегмента на горния клас BMW Серия 6

...
Като индивидуалист в премиум сегмента на
горния клас BMW Серия 6
Коментари Харесай

Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо

Като индивидуалист в премиум сегмента на горния клас BMW Серия 6 Гран Туризмо отговаря на разнообразните изисквания на модерните и изключително взискателни целеви групи. Комбинацията сред комфорт при дълги пътувания и състезателен дух, луксозна атмосфера в интериора и интелигентна функционалност е уникална в сегмента. Прецизно модифицираният дизайн на каросерията и облагороденото в детайлите оформление на интериора допълнително акцентира напредничавия профил на тази автомобилна идея.

48-волтова Mild Hybrid технология при всички четири- и шестцилиндрови модели освен Plug-in хибрида (специфично за пазара оборудване)
BMW Лазерни светлини * **
По-представителна BMW бъбрековидна радиаторна решетка с цяла рамка
Оформена по нов метод предна част с изчистени повърхности
М Спортен пакет: нов обсег на аеродинамичния пакет, съвременна Mesh структура * **
М Спортна спирачна система към този момент с червени спирачни апарати

Адаптивни Matrix LED фарове с адаптивни светлини за завой и незаслепяващи дълги светлини BMW Selective Beam*
Модерна графика на светлините с L-образна форма*
*Опция.
**Показани на фотографията.

Live Cockpit Professional като част от стандартното оборудване
BMW Operating System 7.0
Спортен кожен волан с ситуирани по нов начин мултифункционални бутони
12,3-инчов надзорен екран, * ** серийно 10,25 инчов
BMW Maps – новото потомство на навигационната система
BMW Intelligent Personal Assistant с уголемен обсег
Интеграция на смарт телефон: Android Auto *
Автоматична климатична апаратура с разширени функционалности
Гланцирано черни уреди за ръководство
Разширение на всеобхватната гама от асистиращи системи, да вземем за пример:
Асистент за спешната лента (в зависимост от пазара)
Асистент за завиване и водене в лентата с активно навигационно водене
Асистент за паркиране с Асистент за движение на заден ход
Drive recorder
Remote Software Update
BMW Connected Parking
*Опция. **Показани на фотографията.

Оформена по нов метод задница с редуцирани линии и елегантно подчертаване на широчината.
М Спортен пакет: нов дифузор* **
Седем нови лакови покрития за каросерията включително Bernina grey * **

Всички разновидности на модела дават отговор на нормата за нездравословни излъчвания Euro 6d.

Нови 19/20-инчови алуминиеви джанти.
Трапецовидни ауспухови накрайници при всички модели.
Светлини BMW Individual Shadow Line* BMW Individual High Gloss Shadow Line с уголемен обхват*
Нов вид на опционалното интегрално активно кормилно ръководство
*Опция. **Показани на фотографията.

Като индивидуалист в премиум сегмента на горния клас BMW Серия 6 Гран Туризмо отговаря на разнообразните изисквания на модерните и изключително взискателни целеви групи. Комбинацията сред комфорт при дълги пътувания и състезателен дух, луксозна атмосфера в интериора и интелигентна функционалност е уникална в сегмента. Прецизно модифицираният дизайн на каросерията и облагороденото в детайлите оформление на интериора допълнително акцентира напредничавия профил на тази автомобилна идея. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо впечатлява повече от всеки път с изразителния си спортен дух и наличие в екстериора и зрялата премиум атмосфера в интериора. Радостта от шофирането и ефективността се покачват от модернизираните двигатели и въвеждането на 48-волтовата технология Mild-Hybrid. Освен това напредничавият темперамент на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се акцентира и от иновациите при асистиращите системи, управлението и свързаността. Серийното оборудване към този момент включва напълно дигитално арматурно табло и контролен дисплей с диагонал по 12,3 инча. Неподражаемият темперамент и актуалните иновации са в основата на продължаването на триумфа на BMW Серия 6 Гран Туризмо, от което до момента по целия свят са продадени над 50 000 екземпляра. Въвеждането на пазара на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо стартира през юли 2020 година. То ще се произвежда в завода на BMW в Динголфинг, успоредно с първокласните лимузини BMW Серия 7 и първокласните спортни коли на BMW Серия 8.

Външен дизайн: по-силно наличие, характерен състезателен дух

Спортната грациозност и ориентираният към гъвкава функционалност екстериорен дизайн на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се акцентира от динамично издължените пропорции. Сред неподражаемите елементи са ниската графика на страничните прозорци, стъклата без рамки на четирите врати, достигащата до задната част линия на покрива, огромният заден похлупак и активният заден спойлер, който се издига автоматично при скорост 120 км/ч. Новото оформление на предната и задната част подчертават както мощното наличие, така и присъщия състезателен дух на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Новите очертания на BMW бъбрековидната радиаторна решетка и свързаните с нея фарове осигуряват впечатляващо лъчение на предната част. BMW бъбрековидната радиаторна решетка вече доближава по-дълбоко и по-ниско в предната ризница. По-тесните очертания на фаровете акцентират необятната предна част на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Въздухозаборникът под предната броня вече е разграничен на три сегмента. Серийното съоръжение включва нови Full LED фарове с Адаптивни завиващи светлини, незаслепяващи дълги светлини BMW Selective Beam с Matrix технология и помощник за дългите светлини. Яркият дизайн на светлинната графика се акцентира от двата, разположени един до различен L-образни елемента на дневните светлини. Външните елементи на дневните светлини поемат функцията и на мигачи. Светлините за завои и дългите светлини се адаптират предвиждащо с ръководство посредством GPS. Динамичното систематизиране на светлината осигурява съобразено с актуалната ситуация на пътя осветление на пътното платно. Като в допълнение съоръжение се предлага най-новият вид на Адаптивните Matrix LED фарове с BMW Лазерни светлини. При придвижване по междуградски пътища и автомагистрали комфортът и обсегът на фаровете доста се повишават благодарение на BMW Selective Beam в композиция с новите, неповторими в сегмента лазерни светлинни източници. При висока скорост BMW Лазерните светлини усилват обсега на дългите светлини до 650 метра, и то динамично към кривата на пътя. Благодарение на новия дизайн задната броня наподобява изключително необятна и впечатляваща. Независимо от двигателя ауспуховите накрайници са с трапецовиден очертания. Сред завършените по нов метод детайли на каросерията при опционалния М Спортен пакет са и предната ризница с ориентирани стреловидно към пътното платно повърхности и Mеsh елементи, както и огромният дифузор отзад.

Нови лакови покрития, М Спортна спирачна система към този момент с червени спирачни апарати

Прецизно модифицираният дизайн е комбиниран с всеобхватно актуализирана гама от лакови покрития за каросерията. За новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се предлагат новите цветове Phytonic blue (металик), Piemont red (червен металик) и Bernina grey (сив металик). В композиция с М Спортния пакет се предлага и лаковото покритие Portimao blue - металик. Освен това на разположение са и трите лакови покрития на BMW Individual Dravit grey, Tansanit blue и Alvit gray. Новост в гамата са и светлините BMW Individual Shadow Line. В комбинация с М Спортния пакет към този момент се предлага и BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обсег. Опционалната М Спортна спирачна система към този момент включва и лакирани по избор в наследник или червен цвят спирачни апарати.

Интериор: първокласна атмосфера с модерна функционалност

Уникалната автомобилна идея на BMW Серия 6 Гран Туризмо осигурява разточително предложение на място и модерна функционалност в интериора. Луксозната атмосфера е комбинирана с ориентирано към лидера оформление на кокпита, повдигната позиция на седене и гъвкав интериор. В взаимозависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 600 до 1 800 литра. Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно се оборудва с BMW Live Cockpit Professional, композиция между напълно цифрово арматурно табло и контролен екран с диагонал по 12,3 инча. Още по-изисканата атмосфера в интериора се обезпечава и от завършените по нов начин бутони за ръководство на междинната конзола с гланцирано черна повърхнина, както и спортния кожен волан с подредени по нов начин мултифункционални бутони. Освен това серийното съоръжение включва електрическо контролиране на предните седалки и кожена тапицерия Dakota. Като опция се оферират мултифункционални предни седалки, задна седалка с електрическо контролиране на наклона на облегалката и цялостно кожено съоръжение BMW Individual Merino. Като в допълнение оборудване се оферират и нови интериорни лайстни, Вътрешно осветяване с нова динамична интериорна светлина, четиризонова автоматична климатична апаратура, панорамен стъклен покрив, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и най-новият вид на развлекателната система за задните места Professional.

Всички мотори с 48-волтова технология Mild-Hybrid

Гамата от задвижвания на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва два бензинови и три дизелови мотора с актуалната технология BMW TwinPower Turbo и мощ сред 140 кВт/190 к.с. и 250 кВт/340 к.с. При всичките варианти изключително спонтанното разгръщане на мощността и нарасналата успеваемост се осигуряват от технологията Mild-Hybrid. Благодарение на изключително мощния 48-волтов стартер/генератор и допълнителния акумулатор може да бъде генерирано и съхранено изключително огромно количество спирачна сила. Тази сила може да бъде употребена както за зареждане на бордовата мрежа, по този начин и за разтоварване и подпомагане на мотора с вътрешно горене. Със спонтанната допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. стартер/генераторът осигурява електрически Boost, който повишава динамиката при тръгване и ускоряване. Освен това мощният стартер/генератор оптимизира успеваемостта, като подпомага мотора с вътрешно горене при придвижване с непрекъсната скорост, а също така покачва и комфорта при прилагане на автоматичната функционалност Старт/Стоп и на функцията безмоторно придвижване.

Всички мотори серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Ситуативното систематизиране на мощността при всевъзможни метеорологични условия се осигурява от интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive при шестцилиндровите модели на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Всички разновидности на модела дават отговор на нормата за вредни емисии Euro 6d.

Висококачествено окачване за спортен дух и комфорт

Конструкцията и настройките на висококачественото окачване на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо осигуряват характерния баланс сред състезателен дух и комфорт при дълги пътувания. В същото време серийното въздушно окачване на задната ос е съобразено с високите транспортни благоприятни условия на автомобила. Като алтернатива се предлага Адаптивно въздушно окачване на предната и задната ос с амортисьори с електронно управление. То разрешава ръчно регулиране на височината на каросерията. Новият вид на опционалното интегрално интензивно кормилно управление осигурява подкрепяне при маневриране със скорост до 3 км/ч посредством целенасочено завиване на задните колела. Допълнителното съоръжение Executive Drive комбинира адаптивното въздушно окачване на предната и задната ос с активна стабилизация против килване, благодарение на което се покачват както спортния дух, по този начин и комфортът на возене на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо.

Напредничави асистиращи системи с нови функции

С спомагателните си функционалности модерните асистиращи системи на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо вършат още една стъпка по пътя към автоматизираното шофиране. Те повишават както комфорта на возене при дълги пътувания, по този начин и сигурността в непрегледни обстановки на пътя. Включеното в опционалния Асистент за шофиране Предупреждение при овакантяване на лентата вече има и назад връщане в лентата чрез кормилна интервенция. Сред новите асистенти за завиване и водене в лентата на новия опционален Асистент за шофиране Professional е и дейното навигационно водене по маршрута. Системата разпознава необходимите смени на платната въз основа на данните от навигационната система. След това лидерът може комфортно да извърши маневрите с асистента за промяна на лентата. Опционалният Контрол на скоростта с функция Stop & Go на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо включва адаптивен надзор на дистанцията, който взима под внимание както обстановката на пътя, по този начин и метеорологичните условия. Разширена е и функционалността на асистента за паркиране. Асистентът за придвижване на заден ход поема ръководството на волана при връщане на заден ход на отдалеченост до 50 метра. Новият Drive Recorder позволява записване и запазване на видео на случващото се към автомобила. Новата 3D визуализация на арматурното табло предлага усъвършенстван преглед върху ситуацията на пътя, както и върху статуса и дейностите на асистиращите системи.

Нови цифрови услуги: BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, интеграция на смарт телефони, Remote Software Upgrade

Както със серийния BMW Live Cockpit Plus, по този начин и с опционалния BMW Live Cockpit Professional в BMW Серия 6 Гран Туризмо навлиза BMW Operating System 7.0, както и голям брой спомагателни дигитални услуги. Новата cloud-базирана навигационна система BMW Maps разрешава изключително бързо и прецизно пресмятане на направления и час на идване, актуализация на данните за трафика в действително време на кратки интервали и свободно въвеждане на текст за избор на навигационни цели. В новото BMW Серия 6 Гран Туризмо серийно може да се ползва и BMW Intelligent Personal Assistant с разширена функционалност. Със серийната интеграция на смарт телефони с изключение на Apple CarPlay в автомобила към този момент разполагаем е и Android Auto. Новата функционалност Remote Software Upgrade позволява усъвършенствани функционалности на автомобила или спомагателни дигитални услуги да бъдат конфигурирани в автомобила „ over the air “.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР