Kaто христоматиен пример за неадекватността на управляващите определи вчерашния парламентарен

...
Kaто христоматиен пример за неадекватността на управляващите определи вчерашния парламентарен
Коментари Харесай

Тодор Байчев: ГЕРБ вкараха лобистка поправка за бързите кредити

Kaто христоматиен образец за неадекватността на ръководещите дефинира вчерашния парламентарен ден депутатът от Българска социалистическа партия Тодор Байчев. Социалистът засяга нежеланието на премиера да се яви в Народното събрание и да дава отговор на въпроси за готвените за пазаруване от държавното управление Коронавирус ваксини и за отхвърли на парламентарното болшинство да формулира документално, че имунизацията ще бъде „ доброволна и безвъзмездна " за българите.

„ Българска социалистическа партия изиска Борисов да даде пояснение за какво трансферира отговорността на Народното събрание да взема решение за имунизациите. Цял ден в Народното събрание ръководещите обясняваха, че Борисов бил незапознат и с този аргумент отхвърлиха той да даде пояснение в Народното събрание за обстановката с имунизациите ", сподели в предаването „ Политика и спорт " по Евроком Байчев.

„ Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи да бъде записано в решението на Народното събрание, че имунизацията ще бъде по избор и ще бъде безвъзмездна. ГЕРБ отхвърлиха това предложение, което навежда на мисълта, че имунизирането може да не е непринудено, а и да е платено ", позволи Тодор Байчев.

Социалистът изясни, че е извънредно притеснително, в случай че ръководещите задължат българските жители да се имунизират, защото тези ваксини не са минали тествания и не се знае по какъв начин работят на организма. Като различен стеснителен факт националният представител уточни, че производителите на тези ваксини са освободени от отговорност - при смъртен случай или увреждане няма да носят отговорност.

„ ГЕРБ се отхвърлиха от закупуването на два медицински хеликоптера, само че за сметка на това ще купят два бойни кораба. За ръководещите е по-важно от къде ще вземат по-голяма комисионна. В резултат от това България е преди всичко в света по брой на умряли от Ковид ", подлага на критика остро ръководещите Тодор Байчев.

Като срамно дефинира депутатът от левицата признатото от ръководещите утежнение с 200% на бързите заеми: „ Те удариха върху най-бедните хора. Депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти одобриха разноските по събиране на заема да бъде до два пъти размера на главницата ". Байчев даде и образец - в случай че се изтеглят 1 000 лв., компанията за бързи заеми може да начисли още до 2 000 лв. разноски, като в това не се включват лихвите, правосъдните разходи и разноските на съдия-изпълнителя.

„ Тази лобистка корекция се вкара в последния миг и бе подкрепена от ГЕРБ и от Обединени патриоти. Не знам какъв човек би трябвало да бъдеш, с цел да гласуваш такова нещо ", изрази изумлението си Тодор Байчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР