Като хора, които гледат доста филми и сериали, знаем, че

...
Като хора, които гледат доста филми и сериали, знаем, че
Коментари Харесай

Защо Турция цензурира сериал на Netflix

Като хора, които гледат много филми и сериали, знаем, че през последните години Netflix дават от ден на ден благоприятни условия на продукции, основани в страни като Испания и Турция.
 The Old Guard, Чарлийз Терон, Netflix и върхът, към който филмът се е запътил
The Old Guard е по петите на връх

Доста мощен старт

През месец март стрийминг платформата разгласи, че работи върху нов турски сериал (ама не като тези, които дават по родните телевизии) - If Only .

Само няколко месеца по-късно обаче се оказва, че сериалът няма да го бъде, тъй като Netflix са се отказали от него.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от на Юли 21, 2020 в 7:51 PDT

И повода е много забавна. Властите в страната не са разрешили издаването на лиценз за If Only, тъй като по сюжет един от поддържащите герои е хомосексуален. Те са поискали от Netflix да трансформират сюжета, само че от стрийминг платформата твърдо са застанали зад вижданията и значимостта от многообразие в продукциите си.

Ето за какво не са се съгласили да отстранен героя или да преправят половата му ориентировка, а непосредствено са дръпнали шалтера на целия сериал.
 Netflix, Extraction, Bird Box и кои са най-гледаните филми на стрийминг платформата
Кои са най-гледаните филми на Netflix

Филми за гледане

Според The Hollywood Reporter, това е първият път, в който турските управляващи се пробват да цензурират Netflix по сходен метод. Като все още други сериали, в които има представители на LGBTQ+ общността, могат да бъдат гледани в Турция. Такива са да вземем за пример Orange Is the New Black и Hollywood.

Имаше подозрения, че Netflix и преди са срещали цензура в Турция в сериала Love 101. Но стрийминг платформата отхвърли, като съгласно тях като по начало в сюжета не е бил включен хомосексуален воин, по тази причина и подобен липсва.
 Новите филми и сериали на Netflix през юли
Новите филми и сериали на Netflix през юли

Чарлийз Терон ще бъде вечен войник

Но цензура не липсва, тъй като управляващите в страната не разрешиха разпространяването на епизод на сериала Designated Survivor, тъй като в него турският президент е показан като изверг.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР