Като химик трябва да кажа, че има проблем в това,

...
Като химик трябва да кажа, че има проблем в това,
Коментари Харесай

Николай Денков е поставил въпроса с розовото масло в Брюксел

" Като химик би трябвало да кажа, че има проблем в това, което се предлага и когато обсъждаме дали нещо е нездравословно, постоянно би трябвало да споделяме освен какво е веществото, а и неговата централизация. В текста, който са показали, няма думичката централизация ", сподели министър председателят Николай Денков, който е на среща на върха в Брюксел.

Той акцентира, че на срещата е имало три съществени тематики - миграцията, стопанската система и Украйна.

По думите му пред европейските водачи той е сложил въпроса за розовото масло.

Мигрантите би трябвало да се задържат в страните, които са отвън Европейски Съюз

По отношение на миграцията има доста сериозен нов акцент, че би трябвало да се направи всичко допустимо да се задържат мигрантите в страните, от които идват отвън Европейски Съюз, съобщи министър председателят.

" Споразумението с Турция колкото и компликации да имаше с него прави работа. Идеята е Европейски Съюз да подписа съглашения и с други страни. В хода на полемиката се видя, че Унгария и Полша не са съгласни с общия метод, не съответните текстове ", сподели Денков.

Войната в Украйна

По отношение на Украйна, че от една страна би трябвало да се мисли за дълготрайни фондове, в това число фондовете за възобновяване, и дали да се употребяват замразените съветски активи, посочи Денков.

" Европа би трябвало да намерения съществено за събирането на задоволително амуниции и повдигане на потенциала, което визира българската войска и българската военна индустрия. Тези вложения, които ще се вършат за повишение на потенциала, част от тях биха могли да бъдат в България, в случай че ние сме дейни. Така, че министърът на защитата Тагарев и министърът на стопанската система Богданов ще работят по тази тематика ", добави той.

По думите му във връзка с Шенген срещите му с премиера на Нидерландия Марк Рюте и канцлерът на Австрия Карл Нихамер са били ориентирани към това по какъв начин да работим с техните общества, с цел да спечелим доверието.

" Марк Руте сподели, че е по-отворен за приемането ни в Шенген. Той сподели, че би трябвало ясно да преодолеем разликите си с Австрия, за него са по-важни отчетите от Европейската комисия. Той сподели, че сега няма потребност от визити дано да излезе отчетът ", добави Денков.

Той акцентира, че отчетът се чака в края на първата седмица на юли. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР