Като гражданин аз не мога да променя искането си за

...
Като гражданин аз не мога да променя искането си за
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Като гражданин не мога да променя искането за отстраняването на Гешев |

Като жител аз не мога да трансформира настояването си за освобождение на Иван Гешев. Вече не съм страна по този развой, сподели някогашният длъжностен министър на правосъдието Янаки Стоилов пред бТВ.

Вчера Пленумът на да приобщи настояването на Стоилов за предварително преустановяване мандата на Гешев към това на настоящия правосъден министър Надежда Йорданова, като преди този момент професорът би трябвало да почисти " нередовностите " в предлагането си. Янаки Стоилов обаче към този момент е парламентарен арбитър и с това би трябвало да се оправи наследничката му.

Според Стоилов Висш съдебен съвет може да отсрочва решението за Гешев до есента. В момента правосъдния съвет се пробва да блокира процедурата, счита той.

" Висшият правосъден съвет е задължен да прегледа всъщност това искане. Той би трябвало да обясни дали приема освобождението или не ", разяснява някогашният правосъден министър.

И добави, че Висш съдебен съвет се е подготвил, в случай че Надежда Йорданова не предприеме премахване на грешките в настояването му, да го оставят отново без разглеждане.

" Имаме едно превратно практикуване на власт от органа за ръководство на съдебната власт. Ако беше приел чисто процедурни правила, е друго. Висш съдебен съвет, който иначе е доста сензитивен за разделянето на управляващите, не извършва това да реагира и да каже всъщност какво му е мнението. Това запълва медийното пространство с трикове, които усложняват ненужно един въпрос, който стои на дневен ред ", бе безапелационен Янаки Стоилов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР