Като го напра`име фигурант като Президента, точно кво ше ни

...
Като го напра`име фигурант като Президента, точно кво ше ни
Коментари Харесай

Гешев предупреди депутатите, че ги държи под око

" Като го напра`име фигурант като Президента, тъкмо кво ше ни вреди Гешев... " Тази на укриващия се в Дубай хазартен необут Васил Божков цитира основният прокурор Иван Гешев в пленарната зала по време на чуването на поискания от Българска социалистическа партия доклад за работата на прокуратурата.

" Ще следим дали това законодателно предложение ще бъде развито, импортирано и признато и кои ще бъдат вносители ", сподели Гешев. Преди това той изчете статистиката за работата на прокуратурата и направи извод какъв брой добре работи държавното обвиняване под неговото управление.

След това Гешев разгласи детайлности по някои от делата, за които в сряда бе питан от Българска социалистическа партия в правната комисия. Тогава Гешев се оправда, че няма право да приказва без позволение на наблюдаващите прокурори. До през днешния ден беше взел позволение за част от въпросите.

Една от тематиките бяха преписките, които засягат премиера Бойко Борисов. За тях Гешев уточни, че ще говори схематично, с цел да не отегчава депутатите.

За " Барселонагейт " основният прокурор сподели, че разполага с цялостна информация от извършените дейности. Били снети множество пояснения, изискани били справки, имало дейна връзка с партньорските служби. " Резултатът е, че след възложен контакт с наблюдаващ прокурор, испанските управляващи към този момент няколко месеца няма противоположна информация. Това не е толкоз значителен проблем за привършване на преписката ", сподели Гешев. По думите му за края на преписката значение имат проверки, които се изготвят сега, както и идните разпити на още няколко лица.

За записите и снимките  има две преписки - инспекция в спецпрокуратурата и досъдебно произвеждане в Софийската градска прокуратура. Възложени са механически експертни информации, в това число е снето пояснение от Борисов, сподели Гешев за записите. За следствието за фотосите е разпитан Борисов, установяват се и се разпитват голям брой лица, които са имали достъп до жилището, възложени са експертизи за достоверността на фотосите, които не са направени.

" Вие месеци наред не можете да разберете кой е записвал премиера на републиката. Ако с подобен ритъм разследвате кражбата на коли, убий ме, не знам по какъв начин сте ги понижили. Според мен COVID-19 ги е понижил повече. Според мен вие не вършите работа. Вие доведохте до междуинституционални конфликти. И благата госпожа Караянчева не знае министър председателят нарекъл ли я е по избран метод или не ", обърна се към Гешев Антон Кутев (БСП).

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР