Като главен прокурор съм работил само и единствено за България,

...
Като главен прокурор съм работил само и единствено за България,
Коментари Харесай

Иван Гешев скъса оставката си

" Като основен прокурор съм работил единствено и само за България, за българските жители и тяхната сигурност. Може да съм допускал неточности и това е обикновено, може да съм споделил нещо непремерено. Това е моята оставка ", съобщи Иван Гешев и демонстративно скъса оставката си и я хвърли на земята.

По думите му през вчерашния ден е бил поканен до 10 часа през днешния ден да подаде оставка, било е упоменато фамилията му. Ако не подаде оставка, ще бъде натиснато " enter " и да бъдат оповестени клипове. Гешев сподели, че не се опасява.

" Не знам дали съм самоуверен, само че постоянно върша неща, които считам за верни. Опитах се още от началото на мандата си да трансформира каквото мога, да подобря сигурността на хората, с битовата и проведената престъпност. Европейската комисия съобщи, че този проблем е решен. Появиха се и разследвахме каузи за тероризъм, продължихме с олигарси, които се смятаха за недосегаеми и в този момент се крият в Дубай, Сърбия, защитавани евентуално от Русия ", добави основният прокурор.

Той разяснява, че заради тези аргументи прокуратурата е била атакувана необмислено. Страната ни живее в олигархичен модел, съобщи Гешев.

" Лицето Борислав Сарафов, който сподели, че политиката би трябвало да излезе от прокуратурата, аз съм склонен и в този момент е моментът. Политиката се пробва да управлява прокуратурата в полза на користните си ползи, в този момент го прави безобразно и брутално, нарушавайки всевъзможни европейски полезности като върховенството на закона и правовата страна, множеството политици нямат обикновен морал. Преди месеци получих предложение, завоелирано, споделиха, че е от Бойко Борисов, да стана дипломат в Израел или в Турция, да имам политическа кариера вероятно в неговата партия, не го взех на съществено и очевидно тогава е почнала организацията на всичко това, което виждаме ", разяснява Иван Гешев.
Той акцентира, че опитът за атентат е бил потрес за него.

" Смятам, че това е целеустремен опит да бъда погубен. Дали това е по този начин ще покажат експертизите, към следствието ще се включат интернационалните сътрудници и истината за това ще излезе нескрито. Това, което се случва, е нападение против върховенството на закона и опит за преодоляване на правосъдната система в несъгласие с всевъзможни европейски полезности. Опит да се измести фокусът от атентата против един основен прокурор на страна от Европейския съюз в друга посока ", съобщи Иван Гешев.
Изрази вяра Борислав Сарафов да не е още дълго негов заместител и шеф на Националната следствена работа.

Изявлението на Гешев е в наличието на четирима от заместниците му. Липсва единствено петият заместител - Борислав Сарафов.

На изказването участва и градският прокурор на София Илияна Кирилова.

По закон точно СГП е способена да проверява лица с имунитет (магистрати, депутати и министри).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР