Като Главен ловец на мишки, котката Лари е част от

...
Като Главен ловец на мишки, котката Лари е част от
Коментари Харесай

Котаракът Лари празнува 10 години господство на “Даунинг Стрийт”

Като Главен ловджия на мишки, котката Лари е част от английския политически пейзаж към този момент десетилетие, обслужвайки трима министър-председатели на поста им на " Даунинг Стрийт " 10.

Сиво-бялата котка дойде на " Даунинг Стрийт " 10 на 15 февруари 2011 година на четиригодишна възраст. Той е осиновен от лондонския подслон за животни " Battersea Dogs & Cats Home " и е определен поради уменията му за ловене на мишки, съгласно биографията му на уеб страницата на " Даунинг Стрийт ".

Лари получи купата Главен ловджия на мишки - първият жител на известната резиденция и офис на премиера, който я придобива. Но до момента в който в първите си месеци той в действителност е хванал три мишки, съгласно Дейвид Камерън, първият му министър председател, от този момент Лари е разочароващ, оставяйки нещата на " стадия на тактическо обмисляне ". Независимо от това, този нехаен шмекер държи властта.

Въпреки че му липсва инстинкт на палач, Лари е предиздвикал да настръхва козината на доста недипломатични котешки противници, в това число Палмърстън, черно-белия гражданин на близкото външно министерство. След конфликт с Лари, Палмърстън врътна опашка, напусна политиката и се отдръпна в провинцията през 2020 година



Дипломатията на " мека мощ " на Лари „ е завладяла сърцата на великата английска общност ", съгласно " Даунинг Стрийт ". Това включва създаване на връзки с публицистите, фотографите и снимачните екипи, ситуирани извън, които го възнаграждават с глезене и закуски.

Когато Камерън напусна " Даунинг Стрийт " през 2016 година, откакто английската общност поддържа с гласоподаване акцията „ Напусни ", Лари твърдо остана.

Камерън даже трябваше да се пребори със слуховете за раздор със своя четириног съквартирант на последната си сесия от въпроси. Той държеше тяхна обща фотография, отричайки внушенията, че „ някак си не обича Лари ".

Откакто е общопризнат за член на личния състав на " Даунинг Стрийт ", Лари е съжителствал с Тереза ​​Мей и в този момент с Борис Джонсън.

В нацията на феновете на животни котката на " Даунинг Стрийт " играе решаваща роля във връзките с обществеността, сподели историкът Антъни Селдън пред Агенция Франс Прес.

" Той оказва помощ за човешкия образ на премиера ", сподели създателят на биографиите на последните четирима водачи. По време на рецесия котката може да " работи като утешение ", добави той.

Тим Бейл, професор по политика в Лондонския университет " Куин Мери ", приписва значимостта на Лари на ролята му в това министър председателите да преодолеят " голямата разлика сред политици и гласоподаватели ". Премиер, изключително този, който поляризира обществеността, " ще се възползва от всяка опция, която има, с цел да сътвори на хората усещането, че има нещо общо с тях ".



" Не всички харесваме котки - по тази причина евентуално Борис Джонсън има и куче ", добави той. " Но милиони британци имат домашни любимци. Така че това е една такава опция. "

Лари се е отърквал в доста международни водачи при държавни визити - с друга степен на любезност. Докато е разрешил на Барак Обама да го погали, той е блокирал пътя на бронираната президентска лимузина на Доналд Тръмп, наречена „ Звярът ". Лари седял изпод и настойчиво отказвал да мръдне.

В навечерието на Коледа, до момента в който публицистите чакали извън известие за комерсиална договорка за Брекзит, Лари ненадейно се втурнал напред и се нахвърлил върху гълъб, предизвиквайки въздишки от възбуденост. Гълъбът отлетял незасегнат.

Историята на Лари е разказал в книга, озаглавена „ Дневниците на Лари ", журналистът Джеймс Робинсън.

Котаракът има и всекидневен акаунт в Туитър @ Number10cat, с повече от 433 000 почитатели. Свързан посредством обществените медии, създателят на акаунта упорства, че няма човешка интервенция и дава къса визия за дългогодишното ръководство на Лари на " Даунинг Стрийт ".

" Ключовото нещо, което би трябвало да запомните, е, че пребивавам тук непрекъснато, политиците просто се настаняват при мен за малко, до момента в който не бъдат уволнени ", споделя той. " Всички те рано или късно схващат, аз съм този, който ръководи мястото. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР