Като главен изпълнителен директор на Facebook - бизнес, който привлича

...
Като главен изпълнителен директор на Facebook - бизнес, който привлича
Коментари Харесай

Защо Марк Зукърбърг е най-опасният човек в света?

Като основен изпълнителен шеф на Фейсбук - бизнес, който притегля вниманието на милиарди хора, Марк Зукърбърг има голяма власт. Именно това прави водачът на обществената мрежа най-опасният човек в света, съгласно професор Скот Галоуей от Нюйоркския университет.

Галоуей, който преподава маркетинг, е милионер, самичък спечелил парите си. Той разяснява опита на Фейсбук да интегрира услугите за известия на платформите, които има - WhatsApp, Instagram и Messenger на Фейсбук. Последната закупи Instagram през 2012 година и WhatsApp през 2014 година.

Докато в този момент потребителите могат да употребяват трите платформи за връзка поотделно, това ще се промени. В основата си приложенията ще стартират да употребяват една и съща софтуерна инфраструктура в края на тази или началото на 2020 година, написа CNBC.

" Марк Зукърбърг се пробва да кодира гръбнака сред трите платформи, тъй че все едно има една огромна мрежа с 2,7 милиарда консуматори ", показва Галоуей.

В реалност повече от 2,7 милиарда души употребяват някоя от платформите, благосъстоятелност на Фейсбук, а повече от 2,1 милиарда консуматори употребяват Фейсбук, Instagram, WhatsApp или Messenger всеки ден.

" Мисълта, че един човек ръководи логаритъма на платформи, които се употребяват от 2,7 милиарда души, е плашеща, без значение от желанията му ", счита Галоуей.

По думите му хората би трябвало да бъдат обезпокоени от това, че един човек, който " не може да бъде отхвърлен от служба " би оказал доста въздействие върху потребителите на платформи, посредством които милиарди хора по целия свят употребяват информация всеки ден.

Мнението на професора е, че Зукърбърг цели да докара обществената мрежа до положение, в което, в случай че държавното управление реши да я унищожи, това да има и последици за стопанската система. Според него в този момент Фейсбук е подхванала профилактични ограничения, с цел да избегне поява на съмнение.

Освен това Галоуей счита, че в случай че компанията на Зукърбърг бъде разграничена на компаниите, които е придобила, тя ще употребява като аргумент обяснението, че по този метод не би била конкурентноспособна на китайските софтуерни колоси.

Според професора такава тактика се назовава " мотив на националните първенци ". " Ако вие по някакъв метод ограничите нашата мощност и величина, ние няма да сме способни да се надигнем против китайските компании, които идват за нас ", изяснява Галоуей.

" Това е доста неприятно за планетата, за обществото. Мисля, че към този момент всички съжаляваме, че Фейсбук съумя да придобие Instagram ", разяснява той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР