Като главен държавен здравен инспектор Ангел Кунчев не е предлагал

...
Като главен държавен здравен инспектор Ангел Кунчев не е предлагал
Коментари Харесай

Ангел Кунчев скептично настроен към побългаряването на зелените сертификати

Като основен държавен здравен контрольор Ангел Кунчев не е предложил въвеждането на документи за антитела. Това споделя самият той в изявление за " 24 часа ", представено от.

" Аз персонално съм скептично надъхан към побългаряването на документите, в това число стартирането на антителата като аршин за приемането на подобен. От 27 страни когато единствено в една е въведено, е показателно какъв брой може да се разчита на него ", изяснява Кунчев. И добавя, че е " за " антителата, " само че вируснеутрализиращи, клетъчен имунитет, което е прекомерно скъпо, прекомерно постепенно и е безсмислено да се изследва, тъй като динамичността е голяма и бърза, че това, което се откри на момента, нищо не значи ".  
Кунчев сподели по кое време ще въведем по-строги ограничения, може би локдаун
Докато цялата страна не влезе в една по-сериозна заболеваемост над 500 на 100 000 души население по-сериозни здравни ограничения не се предви...

" По същия метод да издаваш документ незабавно след първа доза - няма единствено социалноикономически смисъл, а в това време покачва риска за хората ", добавя той.  

" Каквото можех да предложа, съм го направил. Съгласен съм, че не всичко може да се вкара и да стане толкоз елементарно. Предложих наложителна имунизация за някои групи - здравни и обществени служащи, зад което стоя и в този момент, както го направиха половината страни. И това не се одобри - знам, че е мъчно, че ще коства пари, че ще се лишим от фрагменти сега, в който доста ни трябват, само че каквото на база на международния опит и просвета съм мислил, че може да се направи, съм го предложил ", изяснява още Кунчев.

Според Кунчев " на тази вълна ѝ минахме пика, въпреки постепенно и с доста жертви. Лошо е, че платихме още по-висока цена, тъй като сме най-демократичните, умните и интелигентните в света и не желаеме да се имунизираме. Оттук нататък обаче започваме да плащаме социално-икономическата цена, която ще бъде жестока. Това, че сме последни по имунизация, и то в международен мащаб, тъй като се бием за предните места единствено с африканските страни, ще ни изиграе доста неприятен номер. Това ще се почувства още идната година в туристическия сезон, в стопанската система, в това, какво се организира в България, в това до каква степен другите страни могат да имат вяра на наши документи и да одобряват нашата система за надеждна, а това е съдбовно. За страдание, при нашата обстановка и с това равнище на имунизация не сме обезпечени, че няма и да повторим същата обстановка след време с още талази ", изяснява той.

Кунчев дефинира реакциите към тестването на децата като " огледална картина на това, което се случи с всичко останало ". " Но аз не мога да я схвана - имаш проблем, имаш измислено оръжие, имунизациите, в които са хвърлени големи старания и милиарди, казваш, че няма да се ваксинираш, тогава има няколко други възможности. Едната е цялостен локдаун, който не вършим, тъй като никой не го желае. Тогава ви предлагаме тестване един-два пъти седмично, както го правеха в целия развъртян свят, само че отново не го желаеме, тъй като " щели да вземат скъпото ДНК и да го изнесат някъде ", както прочетох през вчерашния ден в отвод на една майка. Ама кой е този, който да желае толкоз доста от скъпото ДНК на българския народ, тъй като е несравним ", пита се той.  

Според него в България няма акция и " не можем да разбираем на сътрудниците ни в Европа за какво не я вършим. Целият свят прави огромна, професионална акция, с доста таргетни групи, с обособени послания. Това в България не се случи и не зная за какво. На този декор при даване на безвъзмездни ваксини хората заплащат безумни пари за подправени документи, въпреки че сега се сблъскаме със обстановки, в които дават по 300 лева, само че с цел да им бъде направена действителна имунизация, откакто са взели подправен документ ".  
Пациентски организации възроптаха: Ограничителните ограничения на Ангел Кунчев са дискриминационни
Новите ограничаващи ограничения против ковид на държавния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев са дискриминационни. Преболедувалите COV...

ИСТЕРИЯ

Интервюто с Кунчев е взето през вчерашния ден преди обяд по телефона, до момента в който той е в дома си. Малко преди този момент пусна той пусна и пост в профила си във Facebook, в който опроверга изказванията, които от известно време набират скорост в обществените мрежи, че е в тежко положение в болница и даже, че е умрял от коронавирус, въпреки и тройно имунизиран.  

Кунчев още веднъж изяснява, че не е влизал в болница и си е у дома. " Истината е, че в средата на предишния месец имах типичните признаци - загуба на подушване, главоболие, кашлица и си пуснах PCR, който излезе позитивен. Имунизиран съм от февруари и беше време за трета игла, само че заради бягане по всички страни все я отлагах, не я направих и вирусът ме изпревари. Въпреки това протичането беше относително леко, което е отлично, тъй като съм на 62 години, с хипертония, диабет и ритъмни разстройства и сигурно вирусът щеше да ме отнесе. (...) Не си върша илюзии - в случай че не бях ваксиниран, нещата щяха да бъдат съдбовни ", споделя той. И добавя, че дейната част на болестта му е траяла 5-6 дни. " Още имам обособени признаци на пост-ковид - косопад, кашлица, само че нещата не са съдбовни ", изяснява той. И добавя, че е в болничен до края на месеца.  

Кунчев споделя, че получавам есемеси и вайбър известия от недоброжелатели. " Включително в обособени мрежи се споделя телефонният ми с номер с апели " Звънете му в 2 ч. през нощта, той доста ще се зарадва ". Вече не го одобрявам съществено, само че не е обикновено да е по този начин. Навсякъде има антиваксъри, само че това, което ни отличава, е, че тук са доста нападателни, нямат спирка, няма персонални пространства, няма правила. Използват неистини, операции, всичко и по всевъзможен метод. Вероятно отчайвам някого, че съм жив ", споделя той.  

Още:
Мерките в Бургас няма да бъдат затягани към този момент
Мерките в Бургас няма да бъдат затягани на този стадий, стана ясно след срещата на основния държавен контрольор доцент Ангел Кунчев след засе...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР