На министрите е казано да „седнат и да обърнат внимание“ на опасенията, че изкуственият интелект се обучава върху работата на художниците

...
Като ги обучават на огромни количества съществуващи медии, включително текст
Коментари Харесай

Като ги обучават на огромни количества съществуващи медии, включително текст и изображения, те могат да произвеждат ново съдържание при поискване, което имитира това, което вече съществува.

Опасения относно използването им от филмови и телевизионни студия за писане на сценарии или дори замяна на актьори, докато музикалните лейбъли и фотографите имат.

Музикалната индустрия призовава за защита на AI

Културата , Комитетът по медиите и спорта заяви, че правителството на Обединеното кралство трябва да вземе предвид подобни проблеми, когато определя как да регулира технологията.

Той каза, че първоначалният план за изключване на извличането на данни от AI от закона за защита на авторските права рискува да подкопае стойността на Британските художествени и културни индустрии.

Председателят на комисията Дайм Каролайн Диненидж, консерватор, каза, че министрите трябва „да седнат и да обърнат внимание“.

„Правителството сега трябва да започне да възстановява доверието чрез показвайки, че наистина разбира откъде идват творческите индустрии и разработва авторско право и регулаторен режим, който ги защитава правилно, тъй като AI продължава да прекъсва традиционното културно производство“, добави тя.

Прочетете повече:
Как AI може да трансформира бъдещето на престъпността
Авторът приема AI, за да помогне при писането на романи

Холивудски звезди се събраха в Лондон

Министрите посочиха, че ще преразгледат първоначалните предложения и всяко изключение за извличане на данни с AI може да бъде ограничено за некомерсиални изследователски цели и произведения, които създателите са лицензирали за по-нататъшна цел.

Това идва преди Обединеното кралство да бъде домакин на глобална среща на върха относно регулирането на ИИ, първата по рода си, през есента.

Той ще бъде домакин на Bletchley Park, където разбивачите на кодове като Алън Тюринг са работили по време на Втората световна война. Сайтът беше от решаващо значение за развитието на технологиите, тъй като Тюринг и други използваха компютрите Colossus, за да разбият нацистките кодове.

Обединеното кралство „затруднено от недостиг на умения“

Въпреки опасенията около AI , комисията каза, че правителството също трябва да направи повече, за да помогне на творческите индустрии да „разширят границите“ на технологиите.

В нов доклад той цитира сценичното шоу в Уест Енд, което използва аватари на шведската поп музика. групови - и дигитални изложби в музея Виктория и Албърт - като примери за това как творческите и технологичните индустрии могат да бъдат ефективно обединени.

Г-жа Dinenage каза, че приемането на творческите технологии в Обединеното кралство е „възпрепятствано от недостиг в техническите умения".

Тя каза, че правителството трябва да се справи с празнината в своя предстоящ план за културно образование, като насърчи повече хора в индустрии като визуални ефекти.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР