Като фотограф племенникът на проф. Божидар Димитров Тодор много пътува

...
Като фотограф племенникът на проф. Божидар Димитров Тодор много пътува
Коментари Харесай

Племенникът на проф. Божидар Димитров: Не познавам човек с толкова силен дух

Като фотограф племенникът на проф. Божидар Димитров Тодор доста пътува с него. Най-интересно му е било при пътуванията в Македония, където не наявсякъде са били долюбвани и даже се е случвало да ги замерват с камъни, съобщи Нова тв.

" Когато някой му кажеше, че в някое село има български монументи или надписи, той незабавно палеше колата и отиваше на място да види ”, споделя племенникът му. Описва го като извънредно широкоскроен човек с огромно възприятие за комизъм. „ Когато имаше проблем, той не го приемаше като проблем, а като задача ”, споделя Тодор.

" Бяхме много близки. Бях на 18 години, когато татко ми умря. Тогава той (проф. Божидар Димитров) ме извика в София да изучавам и общо взето се трансформира в мой втори татко ", изясни племенникът му.

" Той имаше доста другари. Много е мъчно да продължиш делата на Божидар. Няма да има различен като него може би скоро. Не познавам човек с толкоз мощен дух. Тялото може да отхвърля, само че духът беше жив ", сподели още той.

" Последната година и половина си имаше проблеми със сърцето. Влизаше в болница. Лекарите му споделяха да не пуши и да не прави някакви неща и той ненапълно спазваше нещата ", изясни Тодор.

" В същия ден щерка му имаше рожден ден. Тръгват към входа и на Божидар му е станало неприятно, завило му се свят и седнал на скамейка, като почнал да диша тежко. 10 минути преди този момент се е обадил на щерка си и е споделил да отива в тях да ядат торта. Звъннаха ми три пъти, на втория ми споделиха, че май диша, на третия към този момент, че е пристигнала колата за спешна помощ и той е умрял ", описа племенникът на починалия професор. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР