Като формалност определи министърът на спорта Красен Кралев пътя до

...
Като формалност определи министърът на спорта Красен Кралев пътя до
Коментари Харесай

Кралев: Пътят до построяването на нов стадион на ЦСКА е формалност

Като условност дефинира министърът на спорта Красен Кралев пътя до построяването на нов стадион на мястото на " Българска войска ". Той посочи, че страната и управлението на " ЦСКА-София " гледат в една посока.

Червените желаят да изградят ново оборудване, като преди седмица показаха първите два прегледани плана.

" Имаме цялостно схващане, ние притежаваме собствеността на стадиона, ЦСКА желае да влага в него. Има доста форми, през които това може да стане. Важното е, че има цялостно съгласие сред страната и желанията на клуба. Няма несъответствия, просто е условност този път да бъде извървян до края ", сподели Кралев в Солун, където в събота следва среща за разискване на кандидатурата на България, Гърция, Сърбия и Румъния за взаимна кандидатура за Евро 2028 или за международното през 2030 година

Министърът посочи, че възможният нов стадион на ЦСКА няма общо с кандидатурата. " С тях (ЦСКА) работим доста добре дружно, то е взаимен план, който ще вършим, само че не желая да споделям нищо повече преди да е завършила процедурата. "

Фотогалерия: Българските футболни "бижута ", които останаха единствено на картинка >

Основният проблем към построяването на нов стадион на мястото на " Българска войска " се обрисува да е обвързван с това, че оборудването е в парк. " Доколкото съм приказвал с основния проектант, може да се строи в границите на " чашата " на стадиона, не може да се излиза от нея. Ще има проблем с паркинга, само че би трябвало да се дискутира. Всичко зависи какъв план ще се показа в Столична община. Аз също желая да видя плана, с който " армейците " ще аплайват и който дружно би трябвало да вършим ", добави Кралев.

По думите му в София би трябвало да се направи нов народен стадион, който да влезе в взаимната балканска кандидатура. Другите градове, които България може да предложи, са Пловдив, Варна и Бургас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР