Като фенове на футбола признаваме, че искаме да чуваме името

...
Като фенове на футбола признаваме, че искаме да чуваме името
Коментари Харесай

Може би футболът все още е нещо повече от пари

Като почитатели на футбола признаваме, че желаеме да чуваме името на Емилиано Мартинес все по-често. Не единствено тъй като е доста благозвучно, а тъй като Мартинес ни вдъхна вяра, че с футбола не е свършено, че най-великата игра към момента се играе освен поради парите.
 Месут Йозил, Пиърс Морган, Арсенал, намаляването на заплатите и за какво водещият атакува футболиста
Когато мислят Месут Йозил за изверг, а той в действителност не е

Тежките обвинявания на Пиърс Морган към футболиста

27-годишният аржентински вратар беше закупен от Арсенал през 2010 година, само че за всички тези години по този начин и не съумя да се наложи като титулярен пазач. Цели шест пъти беше даван чартърен на разнообразни тимове в Англия, като прекара една година и в испанския Хетафе.

И за всички тези 10 години е записал едвам 37 мача с първия тим на Арсенал. Знаем, че търпението не е присъщо на всеки, само че то в последна сметка се отплаща, а Емилиано Мартинес несъмнено е от търпеливите.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Emiliano Martinez (@emi_martinez26) на Юли 26, 2020 в 11:27 PDT

Заради травмата на Бернд Лено в края на сезона пред аржентинеца се откри страхотна опция да пази на финала за ФА Къп против Челси. Финал, който беше извоюван с помощта на головия усет на Пиер-Емерик Обамеянг и положителните намеси на Мартинес.

Реално това не е първият трофей във визитката му, тъй като там има общо пет, извоювани с Арсенал, само че пък е първият за който той има значителен принос. И всичко това развълнува Емилиано, който незабавно след мача едвам сподели две фрази пред BBC, просто тъй като страстите бяха по-силни от него в този миг.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Emiliano Martinez (@emi_martinez26) на Авг 1, 2020 в 12:35 PDT

Емоции, които ни подсетиха за какво преди всичко обичаме футбола - тъй като той самият е една страст. Нещо, което огромна част от играчите не помнят, виждайки единствено тлъстите чекове.

Да, и за Емилиано Мартинес парите не са без никакво значение, тъй като самият той споделя, че когато преди 10 години е пристигнал в Европа, фамилията му е било в доста тежко финансово състояние. А те са всичко за него. Ето за какво едно от първите неща, които направи още преди да напусне Уембли след спечелването на финала в събота, беше да организира видео диалог с най-близките си.

Ето това е страст, от която май от ден на ден футболисти са оперирани. Абсолютната черешката на тортата пък пристигна, когато камерите в тунела на стадиона уловиха Мартинес да споделя на човек от екипа на Арсенал, че парите за него нямат значение.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Emiliano Martinez (@emi_martinez26) на Авг 1, 2020 в 2:16 PDT

Пред talkSPORT след мача пък сподели, че постоянно всичко е правел поради фамилията си, в никакъв случай поради себе си. И откакто толкоз години не получава късмет за изява не желае просто да си тръгне, с цел да взима парите някъде другаде, а държи да се потвърди. И го направи.

Може би футболът не е изцяло усмъртен от концепцията няколкото хиляди на седмица да бъдат преведени в банковата сметка, заменяйки изцяло страстта, пристрастеността и лоялността, които направиха футбола най-великата игра.
 Матео Гендузи, Арсенал и настояването на футболиста да напусне клуба
Прав ти път, Матео

Когато към този момент не можем да познаем футбола и полезностите му

Ето за какво на хора като Матео Гендузи пожелаваме прав им път, а такива като Емилиано Мартинес приветстваме и почитаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР