Като естествени партньори Петков посочи партията на Христо Иванов, но

...
Като естествени партньори Петков посочи партията на Христо Иванов, но
Коментари Харесай

Кирил Петков: Първи сме! Ще управляваме България в коалиция без ГЕРБ и ДПС

Като естествени сътрудници Петков уточни партията на Христо Иванов, само че уточни и неспособност за коалиция с групировката на Бойко Борисов и на Мустафа Карадайъ. Въпреки това допълниха, че първо ще видят сбора от гласове и тогава ще мислят по какъв начин политическата математика ще окаже въздействие върху избора на съдружни сътрудници.

„ Ще бъдем доста диалогични, ще работим сигурно с Демократична България. Ще приказваме с всички парламентарни групи без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Коалиция се реализира с договаряния, не чакаме да бъдат лесни. Целите ни с Демократична България са доста близки - работеща правосъдна система, мощна антикорупционна организация, нулева корупция – това са общи тематики. Вярваме, че без значение си ляв, център или десен тези първи цели са значими и би трябвало да се обединим към тях. Коалицията, която ще имаме няма потребност от обособени парламентарни групи – ще работим дружно, уточни още Петков “, показаха Петков и Василев.

Кирил Петков уточни, че отговорността е огромна и ще работят за смяна.

„ Осъзнаваме, че на България и би трябвало постоянно държавно управление. Всички имаме голяма отговорност да осъществим всички неща, които си говорихме. Това ще стане единствено с разговор и взаимни отстъпки, само че не на база неработеща правосъдна система и корупция. Ще създадем всичко, което зависи от нас да има постоянно, съдружно държавно управление. Българските гласоподаватели демонстрираха ясна потребност страната да тръгне по нов път. Хората имат вяра, че ще има реализация на очакванията им – да се сформира не какво да е държавно управление, а кабинет на смяната “, уточни Петков.

Лидерите на „ Продължаваме промяната “ не пожелаха да кажат дали са подготвени с кабинет и показаха, че първо ще проведат диалози с евентуалните съдружни сътрудници.

„ Не сме обсъждали с никой постове, първо би трябвало да се разберем за политики. Имаме толкоз доста рецесии и проблеми, тимът, който ще управлява България би трябвало да е най-знаещ, най-можещ. В нашата партия има доста положителни потенциали, всеки от нас ще бъде препоръчан като опция, само че ще съпоставим потенциала на всички наши съдружни сътрудници. “, уточни Петков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР