Като един от водещите природозащитници в Холивуд, Леонардо ди Каприо

...
Като един от водещите природозащитници в Холивуд, Леонардо ди Каприо
Коментари Харесай

Природозащитници призовават Ди Каприо да се включи в кампания за езерото Байкал

Като един от водещите природозащитници в Холивуд, Леонардо ди Каприо постоянно употребява " Инстаграм ", с цел да приканва хората да се грижат повече за планетата. Последните му изявления обаче, най-много мненията под тях, са отдадени на една-единствена тематика - ориста на езерото Байкал в Сибир, написа " Гардиън ".

Руски природозащитници затрупаха профила в " Инстаграм " на Леонардо ди Каприо с молби да се причисли към акцията: " Да спасим нашия Байкал ". Голяма част от текстовете са написани на кирилица.

Езерото е включено в Списъка на естественото и културното завещание на ЮНЕСКО и е най-старото, най-дълбокото и най-голямото сладководно езеро в света. Участващите в акцията организации, в това число WWF, настояват, че Байкал, прочут още и като " перлата на Сибир ", е заплашен от замърсяване, застрояване и бракониерство. Те се обръщат към Ди Каприо с съветския вид на името му, Левушка, и го молят да им помогне да спасят езерото.

Счита се, че акцията е почнала от профил в обществената мрежа, отдаден на вести от града Улан Уде, който се намира наоколо до езерото. Неговите почитатели са приканени да пишат мнения под изявленията на холивудската звезда в " Инстаграм ".

В последните години артистът подари милиони долари за природозащитни дела посредством своята фондация Leonardo DiCaprio Foundation, която основа през 1998 година Той нееднократно е казвал, че измененията в климата са най-големият проблем, пред който човечеството се е изправило през днешния ден.

В момента Ди Каприо се намира в акция по промотирането на кино лентата " Имало едно време в Холивуд " на Куентин Тарантино, в който той си партнира с Брад Пит и Марго Роби. Премиерата на лентата в Съединени американски щати е планувана за 26 юли, тъй че уредниците на акцията за езерото Байкал са избрали подобаващото време, с цел да привлекат оптимално вниманието върху идеята си.

Ди Каприо е споделял в изявленията, че има съветска жила и се счита за на половина руснак.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР