„Като дойдох за първи път, тук беше ливада и планина.

...
„Като дойдох за първи път, тук беше ливада и планина.
Коментари Харесай

Борисов за новия участък от Хемус: Изключително съоръжение, за което строителите имат много да разказват


„ Като пристигнах за първи път, тук беше морава и планина. После изядоха скалата, камък след камък и за година и половина, шест месеца по-рано, това към този момент е едно извънредно оборудване, за което българските строители имат доста какво да описват “.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов при формалното разкриване на новия сектор от 9,3 км от Автомагистрала „ Хемус “ сред Ябланица и Боаза. Изграждането на трасето започва в края на март 2018 година и приключи близо 6 месеца предварително. Инвестицията е за 66 млн. лева

„ Сега наподобява елементарно, красиво, със зони за отдих. А първо беше тиня, трошляк, диги “, уточни още Борисов при огледа на новия сектор.

Премиерът означи, че интензивно се работи и по други сектори от трасето на „ Хемус “. Заедно с него на инспекцията на автомагистралата бяха вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министрите Владислав Горанов и Петя Аврамова.

„ Ако сме по този начин постоянни, при този растеж на стопанската система и доходи, в границите на 3-4 години ще свършим автомагистралата “, съобщи още Бойко Борисов.

Участъкът сред Ябланица и Боаза е с по две дейни ленти и една спешна във всяка посока на придвижване. Изградени са пет селскостопански подлеза и два селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка.

В правата сред Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан до момента у нас - 45 метра общ насип с височина от 25 м на армирания насип. Става дума за съвсем отвесна стена на откоса като в структурата й са вложени специфични укрепителни мрежи и системи.

В строителството на правата са положени близо 104 000 тона асфалт, а за обезпечаването на сигурността на придвижване са инсталирани 40 км мантинели от най-голям клас и 24,5 км защитни мрежи.

Целта е строителството на цялото трасе да завърши до 2023 година

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР