"Като дойде краят на лятото пак ще започнем да говорим

...
"Като дойде краят на лятото пак ще започнем да говорим
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Над 12 пъти трябва да се мият ръцете на ден

"Като пристигна краят на лятото отново ще стартираме да приказваме за COVID-19. Надявам се, че на края на лятото джипитата ще убедят възрастните хора да се имунизират. "

За това се надява някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Картата на ковид у нас е в зелено. Ще бъдем в зелено до есента и към този момент всичко е умерено. Дано не настъпят някакви разновидности, с които вирусът да заобикаля имунитетът, настоя консултантът по имунизиране в Столична община.

Той уточни, че четвъртата доза ваксина против COVID-19 е съществено целесъобразна за хората с хронични болести, с диабет и с бъбречни болести. "Коронавирусът като стане сезонна зараза, може да бъде комбинирана имунизацията с четиривалентната ваксина за грипа - да стане петвалентна ваксина. Това е вид, по който се работи ", посочи проф. Кантарджиев пред

По думите му Омикрон стартира през доста хора да минава, да мутира доста, имунизираните съвсем не го усещат, а преболедивалите леко го изкарват.

За маймунската шарка, проф. Кантарджиев съобщи, че простата при мъжете по-трудно се почиства от микроорганизми от маймунската вариола. "Ако не си търкаме телата, няма да има маймунска вариола ", посочи Кантарджиев и добави, че Господ пази България, само че би трябвало и ние да се пазим. Вирусът е подобен, че постоянно визира повърхността на кожата.

За идните летни месеци на морето, Кантарджиев изясни, че за лятото би трябвало да помислим за летните инфекции. Това са първите инфекции с храненето, пиенето и мръсните ръце. Над 12 пъти би трябвало да се мият ръцете дневно. когато сме на курорт мокрите кърпички би трябвало да са на хлорна основа, настоя проф. Кантарджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР