Като докладчик в Европейския парламент по директивата за борба с

...
Като докладчик в Европейския парламент по директивата за борба с
Коментари Харесай

Емил Радев: С промени в европейското законодателство изваждаме на светло офшорките и премахнахме анонимните сейфове

Като докладчик в Европейския парламент по директивата за битка с прането на пари и финансирането на тероризма, работих интензивно за въвеждането на промени в европейското законодателство, които да извадят на ярко офшорките. Премахнахме опцията за анонимно наемане на банкови сейфове в Европейски Съюз. Това разяснява претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев, който дружно с регионалния координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних се срещна с поданици на Провадия, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

В отговор на поставените въпроси Радев обясни и новите правила, които вкарват надзор над криптовалутите, тъй че да се пресичат корупционните практики и финансирането на тероризъм.

„ За всички е ясно, че когато се наблюдава пътят на парите, най-бързо се стига до проведената престъпност и терористите. Затова създадохме механизми за достъп на съответните органи в държавите-членки, както и на Европол, до информация за банкови преводи и съмнителни покупко-продажби на разследвани лица и фирми”, посочи Емил Радев по време на срещата, проведена по самодейност на общинския консултант и началник на ГЕРБ - Провадия Димо Димов.



„ На тези, които ни сочат с пръст и ни клеветят, че сме най-корумпираните в Европейски Съюз, ще припомня, че корупция има в цяла Европа, а точно България постави големи старания по време на европредседателството ни да се структурира Европейската прокуратура и тя да стартира да действа още от идната година. Като член на Екологичен потенциал се борих доста за основаването на тази конструкция, която ще се занимава главно с транснационални злоупотреби с евросредства и ДДС”, съобщи претендентът на ГЕРБ.

Той регистрира резултатите от своята работа през миналия петгодишен мандат, като акцентира, че дружно с сътрудника си Андрей Новаков, са основатели на първата европейска стратегия против двойните стандарти при храните. „ Програмата с бюджет от 1,3 млн. евро е голяма крачка напред в името на здравето на 100 млн. жители на Източна Европа, само че борбата за общоевропейски надзорен орган за качеството на храните и напитките би трябвало да продължи”, съобщи Радев. Той означи като съществено достижение премахването на апостилите и потребността от заверка на публични документи за гражданско положения в Европейски Съюз. „ Настоявам след две години, когато Европейската комисия ще проучва резултата от подхванатите промени, директивата да обхване и дипломите и удостоверенията за подготовка, както и документите за настоящо положение на фирмите”, добави Радев. Той открои и постигнатия в Екологичен потенциал триумф за унищожаване на „ безконечните длъжници” у нас.

„ Европейски Съюз ни оказва помощ посредством европейските фондове да наваксаме с обновяването на инфраструктурата, бизнесът да стане по-конкурентоспособен, да се развиват обществени стратегии, да се влага в образованието на младежите. Това е ключът към работещата стопанска система, а тя от своя страна дава опция за предстоящото от всички повишение на доходите”, уточни Радев.

„ Затова е толкоз значимо страната ни да остане постоянна и да си подсигурява работещи европейски стратегии, да отстоим извоюваните позиции и престиж, които подсигуряват възстановяване на капиталовия климат. Европа има доверие в премиера Борисов, в работата на държавното управление и на евродепутатите ни. Неслучайно страната ни е една от дребното в Европейски Съюз, за които през идващия програмен интервал се отпускат повече евросредства.

На финалната права сме да се удостовери за България рекорден бюджет от 18 милиарда лева.”, осведоми Иван Портних. Той подчертава върху напъните на държавното управление да се влага в образованието и квалификацията на младежите.

„ Правителството извършва уговорката си да поддържа оптимално просветителната сфера и да удвои заплатите на учителите. Колкото и да санираме, ремонтираме и оборудваме просветителните институции, не постройките, а учителите са тези, които образоват децата. Именно положителните учителите основават положителните експерти във всички области на обществено-икономическия живот”, посочи Портних.

„ Радвам се, че предходната година за първи път се изравни броят на тези, които напущат, и на тези, които се връщат в страната ни. Надявам се в къси периоди да обърнем досегашната отрицателна наклонност, като сътворяваме условия младежите да останат и да се осъществят сполучливо в България”, сподели още Емил Радев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР