Като добър и толерантен към различните се показа швейцарския тенисист

Като добър и толерантен към различните се показа швейцарския тенисист ...

Федерер би подкрепил гейовете в тениса.

От ATP поздравиха рожденика Роджър Федерер със специално видео
Като добър и толерантен към различните се показа швейцарския тенисист Роджър Федерер.

20-кратният победител в турнири от Големия шлем беше попитан за отношението си към гейовете в навечерието на Ю Ес Оупън, тъй като в рамките на турнира се предвижда събитие с участието на единствения открит хомосексуалист в тениса на ниво АТР Брайън Вахали, който обаче вече е прекратил кариерата си.

"Няма никакви проблеми, поне за мен. Мисля, че и останалите играчи ще приемат положително едно такова нещо. За мен няма значение кой си и откъде идваш, важното е да си открит. Да, сега няма такива хора в АТР. Не знам защо, може би просто няма гейове или пък са решили да не споделят това.

Мисля, че и на самия човек му става по-леко като се разкрие, а и като цяло смятам, че хората трябва да се подкрепят един друг", казва Федерер, който в момента участва на турнира Мастърс в Синсинати.

Преди време тенисистът Сергей Стаховски заяви, че при мъжете няма гейове, докато при жените поне половината от тенисистките са лесбийки. В исторически план това не е някаква новина, тъй като е достатъчно да споменем името на Мартина Навратилова.

Federer on why there have been no active openly gay ATP players, and if the ATP is a safe place to come out. pic.twitter.com/uiMwUQ7BHB
— The Body Serve (@TheBodyServe) August 13, 2018

Източник: offnews.bg