Като чужди граждани, те не би трябвало да бъдат в

...
Като чужди граждани, те не би трябвало да бъдат в
Коментари Харесай

Димитър Бонгалов: Нарушение на закона е излежаването на присъда на чужди граждани в друг затвор, освен в Софийския

”Като непознати жители, те не би трябвало да бъдат в това общежитие в Стара Загора. Според мен би трябвало да се намират в общежитието в Казичене. Има някаква неточност, някакво скъсване на системата сред прокурора, извършил присъдата, правосъдната защита и Главната дирекция ”Изпълнение на наказванията ”.
Това сподели пред БНР Димитър Бонгалов – някогашен зам.-министър на правораздаването, а в този момент част от екипа на омбудсмана, във връзка бягството от пандиза на двама молдовски жители. Той посочи, че съдът не показва в кой затвор да бъде излежавана присъдата, а споделя единствено режима, при който това да стане.

" Администрацията в пандиза в Стара Загора няма опит с непознати жители и тези лица въобще не трябваше да бъдат там. Трябваше да бъдат в Казичене – там има обществени служащи, които работят с непознати жители, имат по-богат опит. И може би нямаше да се стигне до този край, в случай че бяха ориентирани вярно тези две лица да си изтърпяват присъдата в Казичене ", разяснява той в предаването “Преди всички “ по стратегия “Хоризонт “.

По думите му привеждане на присъда на непознати жители в различен затвор, с изключение на в Софийския, е нарушаване на закона. Той допусна, че инспекцията ще откри това.

Според Бонгалов охранителните постовете в пандиза, при съществуването на нови технологии и нови системи за сигурност, са непотребни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР