“Kaто чуете думата “гето” едва ли първата мисъл в главата

...
“Kaто чуете думата “гето” едва ли първата мисъл в главата
Коментари Харесай

16 деца от сливенското гето свирят със Софийската филхармония в зала България - slava.bg

“Kaто чуете думата “гето” надали първата мисъл в главата ви е обвързвана с класическа музика. По-скоро се сещате за кражба на ток, малцинства, проблеми, бедност и куп други стандарти, които са натрупвани в съзнанието ни през годините. Следващата история е доказателство, че когато търсиш положителното и го обгрижваш то може да роди нещо прекрасно”, споделя кореспондентка на Nova за участниците в плана “Музиката вместо улицата “. Благодарение на него 16 деца от сливенската махала „ Надежда” участваха в концерта на Софийската филхармония.

“Музика вместо улицата” е обществен план, който е финансиран напълно с частни дарения от Георги Калайджеив – някогашен концертмайстор на софийски солисти.

Самият покровител е родом от гетото “Надежда”. Виртуоз на цигулката, Георги Калайджиев е обиколил международните подиуми, с цел да направи една блестяща музикална кариера. И тъй като има вяра, че човек е или част от казуса или част от решението, той към този момент десета година финансира музикалното обучение на 36 деца.От години живее в немския град Гийзен, където е и учител.

„ Произходът за мен няма никакво значение. Аз доста рано разбрах моя. И тогава на моите родители им се наложи да ми изясняват, че хората се ценят по други качества”, разяснява Калайджиев.

Радка Кусева – дълготраен музикант и другар на Георги, която живее в Сливен, управлява плана.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР