Като член на ВСС съм длъжен да имам информиран вот

...
Като член на ВСС съм длъжен да имам информиран вот
Коментари Харесай

Лозан Панов: Длъжен съм да се информирам за Гешев преди вота за главен прокурор

Като член на Висш съдебен съвет съм задължен да имам осведомен избор и заради тази причина всеки би трябвало да получи информация, която е значима при образуването на неговото мнение и позиция. Продължавам да чакам да имам отговор от субектите, които сезирах. "

Така ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов изясни пред публицисти за какво през вчерашния ден изпрати писмо до основния прокурор Сотир Цацаров с въпроси за сполучливите каузи на единствения номиниран да оглави прокуратурата Иван Гешев.

Засега отговор от Цацаров няма, само че пък самият Гешев отговори през вчерашния ден, че преди си мислел, че Панов " има фиксация върху господин Цацаров, а в този момент си мисля, че има върху длъжността на основния прокурор ".

" Мисля, че писмото е ясно - слага въпроси и се надявам да получа отговори ", удостовери през днешния ден Панов, представен от Клуб Z.

На въпрос за какво едвам в този момент се интересува от достиженията на единствения претендент за основен прокурор, той изясни, че въпросите към претендентите могат да бъдат поставяни когато и да е, в това число и сега на чуването на 24 октомври.

Председателят на Върховен касационен съд посрещна в Съдебната палата възпитаници в рамките дневно на отворените порти в съда. На въпрос би трябвало ли да има детайл, отдаден на правната просвета, в междинното обучение, Панов подсети, че когато е бил възпитаник, имало предмети като " Етика и право ", а след това - " Общество и право ", " Морал и право ".

" Това е част от възпитанието на една общественост, която е сериозна, която не възприема елементарно това, което някой й споделя по медиите. Дошло е съгласно мен това време. И наш ангажимент е като магистрати, а и ваш - да се опитаме да повдигнем правната просвета ", изясни ръководителят на Върховен касационен съд пред публицисти.

Според него по този метод всеки може да се изживява като магистрат, всеки може да осъжда елементарно. По думите му, наказателният развой е нещо доста по-сложно от това което се показва. " Много е мъчно да се резервира центърът, салдото, и да се върне нормалността на тези връзки. Съдът тъкмо това прави ", добави Панов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (92)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР