Като член на УС на ЦСКА Александър Чакмаков застана специално

...
Като член на УС на ЦСКА Александър Чакмаков застана специално
Коментари Харесай

Александър Чакмаков пред Sportal.bg: Смятам, че баскетболната публика се завръща

Като член на УС на ЦСКА Александър Чакмаков застана особено пред камерата на Sportal.bg , с цел да разяснява успеха на " армейците " над Спартак Плевен в 23-ия кръг на НБЛ и да разкрие детайлности към шампионата за Купата на България, на който ЦСКА и Левски са домакини.

- Пореден мощен мач за ЦСКА. Струва ми се, че уцелихте шестица от тотото с Таменанг Чо, по този начин ли е в действителност? 
- Според мен той е един от най-хубавите и атрактивни играчи, които сега играят в българското състезание и то се вижда. 

- Откакто се появиха новите попълнения и се завърна Брандън Йънг промени ли се настроението в тима? 
- Настроението е доста положително, тренира се доста съществено. Това е несъмнено. Всички, които са работили с Росен знаят, че се тренира доста съществено. Отделно Брандън Йънг е доста класен състезател. Ние не инцидентно стартирахме селекцията с него. Днес изнесе мастър клас по какъв начин би трябвало да играе един гард, беше доста мощен. 

- Няма по какъв начин да подминем тематиката за Купата на България. Стана ясно, че ЦСКА и Левски ще са домакини с обща кандидатура. Има ли сили ЦСКА да завоюва трофея? 
- Още при започване на сезона по време на първата конференция споделих, че ЦСКА ще се бори за високи оценки, дори за шампионска купа и за Купата. Тогава всички ме погледнаха много иронично. Сега мисля, че тимът има капацитет. Първите четири тима са доста изравнени и всеки може да бие всеки, без значение, че има Рилски състезател има леко преимущество и в Ботевград има доста огромна традиция. Левски са Левски и съгласно мен тази година те са тимът, който би трябвало да бъде доста почитан с това, което направиха. Със селекцията, която направиха, с тима, който имат могат да бият всеки един за Купата, тъй че непредсказуемо е. Купата е в София, тъй като залата е свободна, комфортна. Смятам, че ще стане празник за баскетбола и изискванията ще бъдат прелестни. 
 

- Има ли сили българският баскетбол да изпълни „ Арена София “? 
- Както видяхте, залата в Ботевград за националния тим беше претъпкана и с правостоящи. 

- Но там въпреки всичко беше Александър Везенков... 
- Вярно е, само че аз считам, че баскетболната аудитория се завръща. Това е моето мнение. Нашата упоритост е да има към 3000-3500 души, което беше в зала „ Универсиада “ на предходния шампионат. Дали можем да напълним 8-10 000, не знам. Но това е хубаво за баскетбола. Стъпка напред е. Голяма зала, хубави спонсори, телевизионни мачове, топ тимовете на България... Какво повече да желае баскетболната аудитория?! 

- Ще се появяват ли почитателите на ЦСКА на мачовете за Купата? 
- Според мен ще се появят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР