Като че ли всеки ден се появява ново изследване за

...
Като че ли всеки ден се появява ново изследване за
Коментари Харесай

Много ли са 4 кафета на ден

Като че ли всеки ден се появява ново проучване за резултата от потреблението на кофеин или кафе, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.
Учени изследваха резултата от потреблението на кафе върху съвсем всеки аспект на здравето, от смъртността до положението на сърцето, костите, бъбреците, черния дроб, до плодовитостта. Експерти считат, че потреблението на 4 чашки кафе на ден е в здравословните граници.
В някои случаи резултатите от обособени проучвания върху еднакъв аспект от потреблението на кафе са спорни и това става причина за комплициране.
Подробен разбор на оповестените в Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety резултати от 1277 проучвания откри, че евентуалните изгоди от умерената консумация на кафе надвишават по значителност рисковете. Публикуваните резултати от проучване за изгодите от приема на кофеин за здравето на сърцето оборват изводи отпреди 20 години. Но каква е умерената консумация на кафе? Отговорът е към 4 чашки на ден.
Изследване на Австралийския център за точно опазване на здравето концентрира вниманието върху потреблението на кафе в здравословни граници и заключи, че изпиването на 6 или повече чашки на ден заплашва здравето на сърцето. Подобна консумация може да докара до високо кръвно налягане - рисков фактор за сърдечни заболявания.
Кофеинът не е единствената дейна съставна част в кафето, само че да се държи сметка за милиграмите кофеин е добър метод да се следи приемът му. Лимитът, избран от Американското ръководство за надзор на храните и медикаментите, е 400 мг кофеин на ден. Една чашка кафе съдържа приблизително 80 мг кофеин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР