Като че ли управляващите в България се дразнят на това,

...
Като че ли управляващите в България се дразнят на това,
Коментари Харесай

Докъде ще стигне напрежението между България и Македония? 

Като че ли ръководещите в България се нервират на това, което се чува от Скопие. Това съобщи журналистът и анализатор Николай Кръстев в ефира на предаването "Плюс-Минус " по Нова телевизия. Според него повода за това са наближаващите евроизбори.

Патриотите евентуално се нуждаят от мощен напредък по тематиката "Македония ". Като че ли Вътрешна македонска революционна организация се връща към своите исторически релси и може да приказва доста по-експертно, сподели още Кръстев.

По думите му това не е последният късмет на ръководещите да слагат условия по отношение на консолидираното на съседката ни. Според него България постоянно ще намира опция да въздейства върху преговорния развой на Република Македония.

Позицията на Каракачанов за Македония не е разисквана с държавното управление

В момента Заев е подложен на двоен огън. От една страна от ВМРО-ДПМНЕ, която е главната опозиционна партия и въпреки това - от неговата лична партия, добави анализаторът.

Според него македонският министър председател е направил първата сериозна крачка към България точно с подписването на контракта за другарство и добросъседство.

Кръстев съобщи, че общата междудържавна комисия, която би трябвало да взема решение въпросите с историческото завещание няма по какъв начин да работи елементарно, тъй като се изискват доста договаряния. По неговите думи е реалност, че в Македония към този момент не се приказва с неприятно за България.

България може да бъде юрист на Република Македония. Тази страна е реалност. Тя съществува на политическата карта на Европа. Трябва умерено да приказваме с сътрудниците си в Скопие, добави Кръстев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР